Forma consolidată a Ghidului pentru schema de ajutor de stat CONSTRUCTPLUS a fost publicată!

Forma consolidată a Ghidului pentru schema de ajutor de stat CONSTRUCTPLUS a fost publicată!

În urma preluării propunerilor și observațiilor primite după publicarea în transparență decizională a Ghidului solicitantului pentru aprobarea și finanțarea Programului național pentru dezvoltarea producției interne de produse și materiale de construcții, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a elaborat forma finală a documentului, care va urma toți pașii procedurali spre a fi aprobat.

Ghidul solicitantului prezintă obiectivul programului, sectoarele de activitate eligibile, precum și pașii de urmat pentru depunerea documentelor și obținerea finanțării. Programul național pentru dezvoltarea producției interne de produse și materiale de construcții este schemă de ajutor multianuală, desfășurată pe o durată de 4 ani de zile, cu un buget anual alocat de până la aproape 150 de milioane de euro.

Scopul programului “CONSTRUCTPLUS” este acela de a reducere deficitul comercial provenit din importul de materiale de construcții, de a stimula investițiile în județele mai puțin dezvoltate și de a crește producția internă de produse și materiale de construcții prin acordarea de granturi pentru realizarea de investiții inițiale sau pentru o investiție inițială pentru o nouă activitate economică într-unul dintre sectoarele economice eligibile.

Schema de ajutor de stat este instituită pentru perioada de implementare 2023 – 2026, iar bugetul total alocat Programului este echivalentul în lei al sumei de 596 milioane euro pentru toată perioada de implementare, defalcat în credite de angajament pentru emiterea de acorduri pentru finanţare pentru perioada 2023 – 2026 și credite bugetare pentru plata ajutorului de stat pentru perioada 2024 – 2029.

Mai multe detalii aici https://economie.gov.ro/forma-consolidata-a-ghidului-pentru-schema-de-ajutor-de-stat-constructplus-a-fost-publicata/

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.