CEC Bank lansează creditul cu aprobare rapidă pentru fermierii care cultivă cereale

CEC Bank lansează creditul cu aprobare rapidă pentru fermierii care cultivă cereale

CEC Bank continuă finanțarea agriculturii românești și lansează creditul cu aprobare rapidă, dedicat fermierilor care cultivă cereale.

“Agricultura este un domeniu prioritar pentru noi. În 2022, CEC Bank a fost cel mai mare jucător din sistemul bancar al programului guvernamental destinat agriculturii - Rural Invest dar și cel mai mare finanțator al creditelor APIA, unde s-au acordat aproximativ 7.000 de credite. Antreprenorii din agricultură au nevoi specifice, sezoniere iar băncile trebuie să țină cont de modul de stabilire a ratelor, a garanțiilor sau de modul în care face analiza de bonitate a clientului”, a declarat Bogdan Alexandrescu, director Direcția AGRI, CEC Bank.

Finanțările sunt atât pentru activitatea curentă de tip non-revolving, doar cu garanție de la Fondul de Garantare a Creditului Rural, fără garanții reale din partea clientului, cât și pentru investiții. Creditul este în lei și are valori între 50.000 lei și maximum 500.000 lei, fără a depăși 85% din valoarea investiției. Beneficiarii pot fi producători agricoli individuali sau persoane juridice care cultivă cereale.

Dobânda începe de la ROBOR 6M + 2,50 p.p și nu poate depăși ROBOR 6M + 3,50 p.p., dobânda variind în funcție de performanța economică a fermierilor.

Noul credit se adresează fermierilor care exploatează teren agricol cu suprafață de minimum 50 ha iar 75% din veniturile acestora trebuie să fie încasări aferente culturilor agricole.

Perioada de creditare este de maximum 24 luni pentru finanțarea activității curente de tip non-revolving și de cel mult 84 luni pentru investiții.

CEC Bank a înregistrat, în anul 2022, o evoluție semnificativă în ceea ce privește finanțarea agricultorilor mici și medii, creditele noi acordate crescând cu aproape 80% față de 2021.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.