Proceduri înregistrare domiciliu fiscal

Proceduri înregistrare domiciliu fiscal

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Călărași informează contribuabilii că prin O.G. nr. 11/2021 pentru modificarea Codului de procedură fiscală au fost prevăzute dispoziții referitoare la competența pentru administrarea obligațiilor fiscale datorate de persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere.

Având în vedere prevederile legale menționate, s-a impus adaptarea și actualizarea atât a fluxurilor procedurale referitoare la înregistrarea/modificarea domiciliului fiscal al contribuabililor, cât și a instrucțiunilor de completare ale formularului de înregistrare fiscală 070 "Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni/Declarație de radiere pentru persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere".

Prin Ordinul președintelui ANAF nr. 776 din 20 aprilie 2022 privind modificarea Ordinului preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 3.845/2015 pentru aprobarea procedurilor de înregistrare/modificare a domiciliului fiscal, precum şi pentru aprobarea modelului şi conţinutului unor formulare, precum şi pentru modificarea altor acte normative (Monitorul Oficial nr. 477 din 13 mai 2022), se implementează:

- modificarea procedurii de înregistrare/modificare a domiciliului fiscal în cazul contribuabililor care au obligația înregistrării în registrul comerțului și a procedurii de înregistrare/modificare a domiciliului fiscal în cazul contribuabililor care trebuie să solicite înregistrarea la organele fiscale;

- actualizarea procedurii de modificare a domiciliului fiscal al contribuabililor supuși înregistrării în registrul comerţului, în cazul în care domiciliul fiscal este stabilit la sediul social, a procedurii de modificare a domiciliului fiscal pentru persoanele fizice care dețin cod numeric personal, în cazul în care domiciliul fiscal este stabilit la domiciliu, a procedurii de înregistrare/modificare din oficiu a domiciliului fiscal al contribuabilului, precum și a formularului “Decizie de înregistrare/modificare a domiciliului fiscal”, în conformitate cu prevederile Ordinului președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr.1699/2021 pentru aprobarea formularelor de înregistrare fiscală a contribuabililor şi a tipurilor de obligaţii fiscale care formează vectorul fiscal;

- modificarea instrucțiunilor de completare referitoare la organul fiscal competent din formularul 070 "Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni/Declarație de radiere pentru persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere", potrivit competenței de administrare nou-stabilite.

Ionica PĂDURARU,

Șef administrație                                                  

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.