ADR Sud Muntenia a anunțat lansarea apelului de proiecte privind eficientizarea energetică a clădirilor publice din regiunea Sud-Muntenia

ADR Sud Muntenia a anunțat lansarea apelului de proiecte privind eficientizarea energetică a clădirilor publice din regiunea Sud-Muntenia

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional (PR) Sud-Muntenia 2021-2027, a lansat joi, 1.02.2024, apelul de proiecte privind eficientizarea energetică a clădirilor publice din regiunea Sud-Muntenia.

Apelul de proiecte aferent Ghidului Solicitantului „Promovarea eficienței energetice și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin investiții în clădiri publice”, Prioritatea 2 - O regiune cu orașe prietenoase cu mediu. Obiectiv de Politică 2 – O Europă mai verde, rezilientă, cu emisii reduse de dioxid de carbon, care trece la o economie cu zero emisii de carbon, prin promovarea tranziției către o energie curată și echitabilă, a investițiilor verzi și albastre, a economiei circulare, a atenuării schimbărilor climatice si adaptării la acestea, a prevenirii și gestionării riscurilor și a mobilității urbane sustenabile. Obiectivul Specific RSO 2.1 - Promovarea eficienței energetice și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Operațiunea C - Promovarea eficientei energetice si reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin investitii în clădiri publice.

În cadrul apelului de proiecte vor fi finanțate:

investițiile în clădirile publice în vederea asigurării/ îmbunătățirii eficienței energetice, inclusiv activități conexe (consolidarea în funcție de riscurile identificate, sistemele de prevenire a incendiilor etc, precum și întărirea capacității administrative a beneficiarilor în domeniul eficienței energetice) și măsuri pentru utilizarea surselor alternative de energie.

Solicitanți eligibili:

Instituții publice din subordinea Autorităților Publice Centrale: instituțiile publice din subordinea Guvernului ori a ministerelor, autorităţile administrative autonome, Instituția prefectului (definite conform OUG nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificările și completările ulterioare).

Autoritățile și instituțiile publice locale - Unitățile Administrativ Teritoriale (UAT comună, oraș, județ), definite conform OUG nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificările şi completările ulterioare.

Instituțiile publice și serviciile publice organizate ca instituții publice de interes local sau județean (finanțate din bugetul local), aflate în subordinea unităților administrativ teritoriale, definite conform OUG nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările și completările ulterioare.

Parteneriatele între entitățile de mai sus, în conformitate cu prevederile legale

Bugetul alocat apelului de proiecte 45.036.529,56 euro, din care:

FEDR – 38.281.050,028 euro;

Buget de Stat – 6.755.479,532 euro.

Perioada de depunere a proiectelor:          

01 aprilie 2024, ora 08:00;

30 septembrie 2024, ora 12:00.

Pregătirea cererilor de finantare se va realiza în baza documentelor publicate pe site-ul programului întrucât sistemul informatic MySMIS2021/SMIS2021+ nu permite vizibilitatea apelului de proiecte înainte de data de începere a depunerii proiectelor.

Mai multe detalii despre apelul de proiecte, găsiți la adresa: https://2021-2027.adrmuntenia.ro/prsmid2221cladiri-publice--promovarea-eficientei-energetice-si-reducerea-emisiil/apel/55

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.