400 de milioane de euro disponibile prin AFIR pentru modernizarea infrastructurii de irigaţii

400 de milioane de euro disponibile prin AFIR pentru modernizarea infrastructurii de irigaţii

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale anunţă lansarea sesiunii de primire a cererilor de finanţare pentru modernizarea infrastructurii de irigaţii finanţate prin intermediul intervenţiei DR-25 din cadrul Planului Strategic pentru Politica Agricolă Comună 2023 - 2027.

Solicitanţii de finanţare pot depune cererile de finanţare începând cu data de 15 martie 2024, ora 09:00 prin intermediul paginii oficiale de internet a Agenţiei - www.afir.ro. Data limită până la care se primesc cererile de finanţare este 15 iulie 2024, ora 16:00.

Alocarea stabilită pentru sesiunea de primire cererilor de finanţare aferentă intervenţiei DR-25 "Modernizarea infrastructurii de irigaţii" este de 400.000.000 de euro. Beneficiarii eligibili pentru fondurile alocate prin DR-25 sunt Organizaţiile Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii (OUAI), înfiinţate în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Valoarea maximă a finanţării care se poate obţine pentru modernizarea sistemelor de irigaţii prin intermediul DR-25 este de 1.500.000 de euro/ beneficiar, iar sprijinul public este de 100% nerambursabil raportat la costurile eligibile.

Pragul de calitate lunar pentru prima etapă de depunere a sesiunii (15 martie - 14 aprilie 2024) este de 90 de puncte, ulterior acesta scade treptat, până la pragul minim de 40 de puncte aferent ultimei etape lunare (15 iunie - 15 iulie 2024).

Depunerea solicitărilor de finanţare se realizează on-line pe www.afir.ro şi tot aici, la secţiunea Finanţare, este disponibil Ghidul solicitantului şi anexele aferente DR-25 (Detalii şi Anexe DR 25 - NOUL Portal AFIR - informaţii PS PAC, depunere Online) necesare pentru întocmirea documentaţiei în vederea depunerii cererilor de finanţare.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.