Stimulent pentru încadrarea în muncă înainte de expirarea indemnizației de șomaj

Stimulent pentru încadrarea în muncă înainte de expirarea indemnizației de șomaj

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă oferă stimulent financiar șomerilor indemnizați care se încadrează în muncă înainte de încheierea perioadei de acordare a indemnizației de șomaj.

Astfel, șomerii indemnizați care se angajează cu normă întreagă beneficiază de o sumă lunară ce reprezintă 30% din cuantumul indemnizației de șomaj, până la sfârșitul perioadei pentru care erau îndreptățiți să primească această indemnizație.

Această măsură este susținută de prevederile Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, ANOFM oferind o gamă largă de servicii și sprijin financiar pentru facilitarea accesului la piața muncii a persoanelor înregistrate în evidențele agenției.

În luna ianuarie 2024, ANOFM a asigurat plata sumei de 1.679.925 lei, destinată completării veniturilor salariale pentru un număr de 6.165 noi angajați proveniți din rândurile șomerilor indemnizați. Această măsură este parte dintr-un pachet mai amplu de măsuri active, care au totalizat plăți de 178.703.520 lei în aceeași lună.

“Măsurile active aplicate de ANOFM vizează o abordare dinamică și eficientă a nevoilor pieței forței de muncă, încurajând crearea de locuri de muncă durabile și sprijinirea angajatorilor în procesul de recrutare a persoanelor din grupuri cu acces dificil pe piața muncii” a declarat Florin Cotoșman, președintele ANOFM.

Mai multe informații despre măsurile oferite de ANOFM și cum pot beneficia șomerii de aceste oportunități se regăsesc pe site-ul www.anofm.ro sau pot fi solicitate de la cea mai apropiată agenție pentru ocuparea forței de muncă.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.