Contractele pentru obiective finanțate prin PNDL au fost prelungite cu o perioadă de până la 2 ani

Contractele pentru obiective finanțate prin PNDL au fost prelungite cu o perioadă de până la 2 ani

În vederea finalizării obiectivelor de investiții finanțate prin Programul național de dezvoltare locală (PNDL), Ministerul Dezvoltării a prelungit, la cererea beneficiarilor acestor proiecte, valabilitatea contractelor de finanțare, pentru o perioadă de încă 2 ani.

Măsura vizează 3.798 de astfel de obiective de investiții, iar, în cazul obiectivelor pentru care nu au fost transferate sume de la bugetul de stat, contractele nu mai pot fi prelungite.

Astfel, din cele 3.350 de obiective de investiții incluse în etapa I a PNDL (perioada 2015-2022), au fost finalizate, până în prezent, 2.714 obiective, iar pentru 572 de obiective de investiții au fost întocmite, la solicitarea beneficiarilor, ordine de ministru și acte adiționale de prelungire a perioadei de valabilitate a contractului de finanțare pentru o perioadă de până la 2 ani, a precizat ministrul. Cele 572 de obiective au o alocare financiară de 3,45 miliarde de lei, cu un rest de decontat de 1,19 miliarde de lei. Ministrul a adăugat că pentru mai puțin de 2% din investițiile finanțate prin PNDL I, mai exact 64 de obiective dintre cele 3.350, nu au mai fost prelungite contractele.

În ceea ce privește etapa a II-a a PNDL (perioada 2017-2022), dintre cele 7.218 obiective incluse la finanțare, au fost finalizate, până în prezent, 3.992 obiective, iar pentru toate celelalte 3.226 obiective de investiții au fost întocmite ordine de ministru și acte adiționale de prelungire a perioadei de valabilitate a contractului de finanțare pentru o perioadă de până la 2 ani. Cele 3.226 de obiective au alocată, de la bugetul de stat, suma de 19,05 miliarde de lei, cu un rest de decontat de 6,37 miliarde de lei.

Pentru perioada de programare 2016-2023 din etapa I, se vor putea prelungi, la sfârșitul anului următor, la solicitarea beneficiarilor, contractele pentru obiectivele de investiții care nu vor fi finalizate. În prezent, din cele 1.150 de obiective incluse în această perioadă, 790 de proiecte sunt finalizate.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.