Ziua Dunării, marcată la Călăraşi, pe 2 iulie

Ziua Dunării, marcată la Călăraşi, pe 2 iulie

Încă din 1994, 29 iunie este sărbătorită ca fiind Ziua internaţională a Dunării. În urmă cu 28 de ani, a fost semnată la Sofia, Convenția privind cooperarea pentru protecţia și utilizarea durabilă a fluviului care izvorăşte din Germania – Munţii Pădurea Neagră, străbate 10 ţări europene şi 4 capitale. Pe teritoriul românesc, Dunărea parcurge o distanţă de 1.075 de kilometri, cea mai mare dintre toate ţările riverane fluviului.

Primăria Municipiului Călăraşi şi Consiliul Local municipal vă invită sâmbătă, 2 iulie a.c., în Parcul Central, pentru a sărbători, împreună, bătrânul fluviu.

Activităţile propuse sunt diversificate şi adresate participanţilor de toate vârstele:

începând cu ora 06.30

- concurs de pescuit organizat în colaborare cu AJVPS Călăraşi;

începând cu ora 09.30

- atelier de pictură, ateliere pentru meşteşuguri locale, atelier modelaj plastilină, jocuri distractive pentru copii, standuri instituţii invitate, competiţie amicală de Caiac-Canoe disputată între sportivii din cadrul CSŞ Călăraşi şi respectiv CSM Călăraşi;

- atelier interactiv de pilotat drona

- atelier interactiv de pliere hârtie

- stand Tradiții locale - prezentare și degustare pâine cu maia,

- concurs de istorie locală #aproposdeCalarasi dotat cu premii,

- expoziție: PEISAJ ȘI PATRIMONIU PENTRU COMUNITATE # CĂLĂRAȘI, în cadrul proiectului DANUrB+ DANube Urban Brand + Building Regional and Local Resilience through the Valorization of Danube’s Cultural Heritage,

- expoziție de fotografie: DUNĂREA, foto Florin Rădulescu

- scurt program artistic oferit de „micii artişti” ai Palatului Copiilor Călăraşi;

- servirea borşului tradiţional de peşte.

De asemenea, accesul în Grădina Zoologică va fi gratuit pentru copii, oferindu-li-se, totodată, şi mici activităţi atractive precum şi îngheţată.

afisziuadunarii

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.