Roseţi / N. Rîjnoveanu: Acest Buletin confirmă că avem cea mai bună apă din judeţ

Roseţi / N. Rîjnoveanu: Acest Buletin confirmă că avem cea mai bună apă din judeţ

Cetăţenii comunei Roseţi n-au nici un motiv de îngrijorare. Apa potabilă pe care o consumă se încadrează în standardele de calitate după cum rezultă şi din Buletinul de analiză privind determinarea parametrilor microbiologici din apa potabilă, din 9 iulie, întocmit de reprezentanţii DSP Călăraşi. Primarul Nicolae Rîjnoveanu admite că mai pot apărea defecţiuni inerente în reţea însă dă asigurări că apa consumată este una dintre cele mai bune din judeţ.

„S-a întâmplat, ce s-a întâmplat. Vă spun că sunt inerente aceste defecţiuni. Pot apărea şi pe viitor dar avem grijă să-i informăm pe cetăţeni de acest lucru, cu o zi, două înainte. Dar Buletinul de analiză (vezi mai jos!) reflectă corect realitatea. Aşa cum a fost un an întreg până să se întâmple „minunea” care s-a întâmplat cu acea defecţiune pe reţea. Deci este 0 peste tot. O să primesc un Buletin şi din partea Serviciului de apă şi canal de la Călăraşi care are un laborator propriu. Acest Buletin confirmă că avem cea mai bună apă din judeţ. Însuşi omul care a venit şi a luat analiza, la ultimul buletin, i-a spus domnului director că Roseţiul are un sistem de distribuţie a apei cum numai 5% din judeţ poate să aibă. Acum, găsesc şi ei un motiv...” a declarat pentru www.arenamedia.ro primarul Nicolae Rîjnoveanu care a continuat „De când am pornit al 4 lea agregat, sunt aproape 12 ani de zile de atunci, noi nu avem un caz de hepatită în comuna Roseţi. Ce demonstrează asta? Că nu-i apa bună? Şi încă ceva. Toată lumea e satisfăcută. Eu am umplut bidonul cu apă pe care l-am băgat apoi la dozator. Apa e mai bună ca apa plată.

Dar se mai întâmplă...Există armături, mai e coloana pe care o folosesc cetăţenii, introdusă chiar de ei. De o coloană din asta pe crom se leagă 3, 4 familii. Deci există riscul depunerilor. Dar, dai drumul la robinet, o laşi să curgă cât 2 găleţi, şi s-a terminat. Vine apă potabilă. Până mai ieri, alaltăieri discutau de apă cu program. S-a dovedit că nu mai folosim program. Nu mai folosesc această metodă de 4 ani. Merg non stop cu sistemul de alimentare cu apă.”

Rîjnoveanu  s-a referit şi la staţia de epurare despre care a spus „Le-am demonstrat..., am sigiliul pe vana de by pass, de 2 ani de zile. N-am mai mers cu by pass-ul. Chiar şi când plouă abundent, n-am avut probleme. Avem totul automatizat, inclusiv distribuţia de apă.”

În altă ordine de idei, primarul Nicolae Rîjnoveanu a anunţat că a demarat proiectul privind distribuţia de apă şi canalizare. „În acest moment s-a început execuţia proiectului privind distribuţia de apă şi canalizare. S-au executat 2 puţuri forate a 100 de metri adâncime. S-au luat probe, apa este bună. Mergem până la 20 metri cubi captaţi pe oră dar vom folosi pompe mai mici, de 15 metri cubi / oră în exploatare.

Se va începe curând şi execuţia bazinului de acumulare care va avea o capacitate de 315 metri cubi. Cu grup de pompare care asigură presiunea în reţea şi nu vom avea, poate, problemele, avute până acum. Cu sistem de clorinare gazoasă şi sistem de ultraviolete aşa cum avem şi la celelalte foraje. Vom capta 6 puţuri în acest bazin iar 2 vor fi în castel de rezervă. Cu încă 2 straturi de filtrare poros şi filtru de cărbune şi sper astfel să nu mai avem nicio problemă.” a conchis primarul Rîjnoveanu.

„Vreau să vă confirm un lucru. La ora actuală, s-au făcut probe şi analize şi la uzina de apă. Apa noastră e una din cele mai bune ape din judeţ. Pot să vă confirm cu Buletinul în faţă.”

Nicolae Rîjnoveanu, primarul comunei Roseţi

buletinanalizaaparoseti