PMC | A început distribuirea produselor alimentare şi de igienă prin programul POAD

PMC | A început distribuirea produselor alimentare şi de igienă prin programul POAD

Încă de săptămâna trecută, Direcția de Asistență Socială Călărași a început distribuirea, la sediul Cantinei de Ajutor Social, situat în strada Prel. Dobrogei, nr. 65, a pachetelor cu produse alimentare şi de igienă către persoanele cu posibilităţi materiale reduse, prin intermediul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014-2020 (POAD).

Beneficiari de pe listele inițiale sunt:

- 103 persoane (titulari si membrii familiei). Persoane cărora le este stabilit, prin dispoziție a primarului, dreptul la un venit minim garantat, conform Legii nr. 416/2001 cu modificările și completările ulterioare;

- 320 beneficiari (titulari și membrii familiei). Familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, conform Legii nr.277/2010, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Distribuirea produselor POAD către beneficiarii înscriși pe listele inițiale se face, în zilele lucrătoare, între orele 09.00-16.00, în ordinea prezentării la centrul de distribuție.

Acordarea de sprijin categoriilor de persoane pe liste suplimentare se realizează numai în cazul în care există stocuri de produse cu ajutoare alimentare după distribuirea categoriilor de beneficiari de pe listele inițiale.

Ridicarea ajutoarelor alimentare distribuite sub formă de pachete de alimente, precum şi a produselor de igienă se face personal în baza prezentării actului de identitate valabil, verificării identităţii persoanei pe listă şi a semnării de primire a pachetului de alimente, precum şi a produselor de igienă de către destinatarii finali.

În centrul de distribuţie va intra pe rând câte o persoană, purtând corect masca de protecţie facială şi respectând distanţarea fizică de 1,5 - 2 metri.

 

Pachetul cu ajutoare alimentare conţine:

- Făină albă de grâu: 5 pungi de 1 kg.

- Mălai: 4 pungi de 1 kg.

- Paste fainoase: 2 pungi de 400 gr.

- Ulei: 4 sticle plastic de 1 l.

- Zahăr: 2 pungi de 1 kg.

- Orez: 4 pungi de 1 kg.

- Conservă carne de vită: 5 cutii metalice de 300 gr.

- Conservă carne de porc: 3 cutii metalice de 300 gr.

- Conservă pateu de ficat de porc: 5 cutii metalice de 200 gr.

- Compot de fructe : 2 borcane sticlă de 720 ml.

- Gem de fructe: 1 borcan de 360 gr.

- Gem de fructe dietetic: 1 borcan de 360 gr.

Pachetul cu produse de igienă conține:

- Periuță de dinți: 5 bucăți

- Pastă de dinți: 300 ml

- Săpun lichid: 800 ml

- Șampon copii: 800ml

- Șampon adulți: 500 ml

- Detergent de rufe: 2 700gr.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.