M. Dulce: Ni se pare extrem de incorect să-și bată joc de populația Călărașiului!

M. Dulce: Ni se pare extrem de incorect să-și bată joc de populația Călărașiului!

Potrivit HG 1088 / 7.10.2021 privind alocarea unei sume din fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, pentru unele unități administrativ-teritoriale, Primăria municipiului Călărași nu a primit nici măcar un leu, în ciuda faptului că municipalitatea are nevoie de resurse guvernamentale pentru dezvoltare. Primarul Marius Dulce critică decizia premierului demis, Florin Cîțu, subliniind că cei mai afectați sunt cetățenii municipiului reședință de județ, sancționați de guvernanți “doar pentru că primarul este “roșu” și nu „galben”.”

„Eu nu știu ce au (n.r. guvernanții) în cap pentru că suntem municipiul reședință de județ și avem o mulțime de investiții de făcut. Nu știu de ce ne-au tăiat, să zic așa, cu șapte.

La prima rectificare ne-au transmis de la Finanțe că datorită faptului că avem un grad mare de încasare nu ne dau bani. Atunci să facem și noi în așa fel încât să nu mai încasăm de la populație ca să ne dea Guvernul bani. La a doua rectificare, zero! Nu este posibil, pur și simplu e bătaie de joc!

Am înțeles că acest Guvern Cîțu și-a plătit datoriile față de primarii PNL, dar totuși, nu trebuie să lase cetățenii din Călărași să sufere pentru că nu vrea el (n.r. premierul demis, Florin Cîțu). Sau după bunul lui plac, să-și bată joc de oameni! Într-o bună zi o să plătească, dar până la momentul respectiv, cetățenii acestui municipiu Călărași suferă. Nu ne mai gândim la banii care ar trebui să vină în compensație pentru energie, pentru gigacalorie, întrucât avem și noi 50-60 de apartamente care sunt legate la sistemul centralizat de încălzire...Ce facem în condițiile astea? Cine susține toate aceste cheltuieli?

Avem proiecte de implementat, și acum ne dau corecții, să ne ducem pe formula lor de corecție. De unde bani de corecție dacă ei nu dau nimic? Cum poți să dezvolți o comunitate cu zero lei primiți?”, a declarat primarul Dulce care a mai adăugat “Să nu înțeleagă, onor, cei de la PNL că ne plângem. Nu, însă ni se pare extrem de incorect să-și bată joc de populația Călărașiului. Așteptăm răspunsul de la organizațiile PNL, așteptăm răspunsuri de la cei îndreptățiți să verifice dacă a fost corect realizată această rectificare. Și noi o să ne raliem primarilor deciși să depună plângere penală întrucât este corect ca locuitorii Călărașiului să sufere doar pentru că primarul este “roșu” și nu „galben”.”

Potrivit HG mai sus-menționat județului Călărași i-a fost alocată suma totală de 16.841.000 lei. Primăriile conduse de PNL, 25 la număr, au primit sume cuprinse între 350 de mii și 900 de mii de lei, în total 12.500.000 lei, adică 74,2%. Localitățile conduse de primari PSD, în total 26, au primit în total 1.500.000 lei, adică un procent de 8,9%.

Suma alocată județului Călărași: 16.841.000 lei (1,53% din suma totală alocată de 1.099.466.000 lei)

Suma alocată primăriilor PNL: 12.500.000 lei (74,2%)

900 mii lei: Oltenița

500 mii lei: Lehliu Gară, Alexandru Odobescu, Belciugatele, Borcea, Chiselet, Dor Mărunt, Dragalina, Jegălia, Lehliu, Modelu, Plătărești, Radovanu, Spanțov, Ștefan cel Mare, Tămădău Mare.

475 mii lei: Dorobanțu, Frăsinet

450 mii lei: Cuza Vodă, Luica, Nicolae Bălcescu, Sohatu, Șoldanu.

350 mii lei: Dichiseni.

N-au primit nici un leu: Unirea și Ulmu.

Suma alocată primăriilor PSD: 1.500.000 lei (8,9%)

200 mii lei: Ulmeni

100 mii lei: Fundulea

50 mii lei: Căscioarele, Chirnogi, Ciocănești, Crivăț, Curcani, Dragoș Vodă, Frumușani, Fundeni, Gălbinași, Grădiștea, Gurbănești, Ileana, Independența, Lupșanu, Mânăstirea, Nana, Perișoru, Sărulești, Roseți, Ștefan Vodă, Valea Argovei, Vasilați, Vâlcelele, Vlad Țepeș.

N-a primit nici un leu: Municipiul Călărași

Sumă alocată PPU-sl: 400 mii lei (2,4%)

400 mii lei: Budești

Sumă alocată Consiliului Județean: 2.441.000 lei (14,5%)

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.