M. Buzea, noul viceprimar al municipiului Călăraşi

M. Buzea, noul viceprimar al municipiului Călăraşi

Consilierul PDS, Mircea Buzea este nou viceprimar al municipiului Călăraşi, câştigând marţi după-amiază bătălia cu reprezentanta PSD, Melania Vulpoiu. Buzea a obţinut 12 voturi (toate 10 de la PNL plus două de la partidul pe care-l reprezintă, Carmen Filimon, absentând) în vreme ce Vulpoiu a fost votată doar de colegii de partid, 7 la număr.

Alegerea lui Buzea “trădează” cel puţin 3 adevăruri care nu prea se spun deschis în PNL. Primul demonstrează că voinţa lui Drăgulin, cel care a făcut şi nominalizarea lui Buzea, a cam devenit lege în PNL. Iată că după victoria obţinută în partid după ce Camelia Croitoru, favorita sa, a devenit şefa ISJ Călăraşi în dauna Lucicăi Barbu, susţinută frenetic de Filipescu, Drăgulin îşi mai trece-n cont un “succes” personal care-i poate întări şi mai mult autoritatea în partid. În al doilea rând, desemnarea unui consilier din afara partidului ar putea însemna şi faptul că în PNL Călăraşi e…lume multă însă oameni puţini. Nici unul din cei 10 consilieri liberali nu l-a impresionat pe Drăgulin ca să-i devină acestuia colaborator în Executivul Primăriei, punând în mare dificultate organizaţia locală a partidului, cea mai mare şi mai importantă din judeţ. Multe orgolii rănite prin partid din această zi! Nu în ultimul rând, Drăgulin a reuşit prin această “mişcare” să nu-i mai ofere viceprimarului Viorel Ivanciu, liderul organizaţiei municipale, “puteri maxime” în Primărie. Un consilier din partid, numele lui Cătălin Kosztelnik, cel mai vehiculat în ultima vreme, ar fi devenit, mai degrabă, subaltern al lui Ivanciu şi nu al lui Drăgulin, aşa cum şi-ar fi dorit acesta. În ciuda imaginii de echipă unită între Drăgulin şi Ivanciu persistă, în continuare, măcar anumite “animozităţi” care-l fac pe primul să fie mai sceptic, mai neîncrezător.

Aducerea lui Buzea în Executiv înseamnă şi faptul că PDS devine aliat oficial al PNL-ului în administraţia locală. Şi foarte probabil noul viceprimar va fi inclus de noul său şef, Drăgulin, în ciuda voinţei conducerii organizaţiei locale, în lista de candidaţi a partidului la localele din vară pentru Consiliul municipal. Pare–mi–se că se coc şi alte nemulţumiri prin PNL!