Grădiştea / C. Corbu: Pentru mine este o victorie. Voi candida în 2020!

Grădiştea / C. Corbu: Pentru mine este o victorie. Voi candida în 2020!

Primarul comunei Grădiştea, Constantin Corbu, a câştigat prima bătălie cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Recent, Curtea de Apel Bucureşti “i-a dat dreptate” anulând Raportul de incompatibilitate pe care l-au întocmit inspectorii de integritate şi pe care l-au dat publicităţii la începutul anului 2017.

Pentru mine e o victorie! De obicei, prin felul meu de a fi, obţin lucrurile foarte greu după mult timp şi o muncă intensă dar eu am încredere în mine. Niciodată n-am intenţionat să încalc legea. La fel s-a întâmplat şi acum când cu toate că noi am făcut demersurile, în cadrul instanţei, de a ni se pune la dispoziţie autosesizarea din oficiu a preşedintelui ANI referitoare la speţa de la Grădiştea. Între noi fie vorba mi s-a părut o chestie bizară că  dumnealui ştia că un primarul comunei Grădiştea din judeţul Călăraşi a fost împuternicit să semneze la Oficiul Registrului Comerţului înfiinţarea societăţii.

„Prietenii” mei de-o viaţă care m-au pârât peste tot şi din păcate pentru ei am câştigat, au încercat şi aici să amplifice starea de incompatibilitate, depunând cereri de intervenţie în favoarea ANI şi împotriva mea. E vorba de cei doi consilieri PSD, Alexandru Boboc şi Stelică Simion. Cererile de intervenţie au fost respinse de către instanţă. Au fost judecate la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, de asemenea respinse, ceea ce a determinat ca procesul să se judece pe fond la Curtea de Apel. Întârzierea judecăţii a fost provocată de cei doi, nicidecum de mine, iar prin intermediul Facebook-ului, unde-şi dau mare importanţă, spuneau că „boala lungă, e moarte sigură!”.

De când ANI mi-a cerut punctul de vedere, menţionând greşit în adresă punctul în baza căruia aş fi fost incompatibil, am făcut o adresă, precizând că nu am făcut parte din AGA. N-a exista nici un document în acest sens, în care să se precizeze că din AGA fac parte: Consiliul Local, primarul comunei, etc. Societatea Comercială a fost înfiinţată cu asociat unic Consiliul Local. Eu am fost împuternicit să semnez înfiinţarea. Nici semnătura înfiinţării nu am efectuat-o!” a declarat pentru www.arenamedia.ro, primarul Corbu care a continuat “În ultima şedinţă a instanţei, prin intermediul avocatului căruia îi mulţumesc foarte mult pentru profesionalismul de care a dat dovadă dar şi pentru linia prin care a abordat chestiunea, am punctat două lucruri:  Constantin Corbu nu a efectuat nici un act, nu a dat nici un vot, absolut nimic în favoarea SC Satul Nou. Starea de incompatibilitate e declarată că ar fi avut loc înainte ca societatea să se înfiinţeze. Adică el a fost împuternicit să înfiinţeze societatea. Cum putea să facă parte din AGA unei societăţi care nu era înfiinţată? Am văzut cum judecătorul şi-a notat personal aceste două elemente care cred că au cântărit enorm, conducând la această soluţie.”

Corbu a mai adăugat că decizia nu e defintivă. “Eu am mare încredere în justiţie. După ce judecătoarea şi-a notat, eu am spus cu convingere că voi câştiga şi în justiţie, nu doar moral, eu ştiind că nu am fost incompatibil.”

 

Va candida anul viitor pentru obţinerea celui de-al 3-lea mandat

Constantin Corbu a mai precizat că în urma deciziei obţinute la CAB nu va ezita să-şi depună candidatura pentru cel de-al 3-lea mandat de primar la “localele” de anul viitor “Deci, încă una din căile de a-i da lui Corbu la picioare, a căzut. Ceea ce-mi permite să-mi reaşez gândurile, să candidez pentru al 3-lea mandat pentru că am ajuns să ţin la comuna Grădiştea, să-mi pun timpul şi sănătatea în slujba cetăţenilor comunei, cu toate mulţumirile şi nemulţumirile lor pentru că eu de fapt îmi fac datoria. Şi când îţi fac datoria îi şi nemulţumeşti, aşa cum a fost treaba cu gunoiul. Încet-încet, oamenii au început să se convingă că-i un lucru benefic pe care-l vedeţi şi dumneavoastră trecând prin comuna noastră. Şi observaţi, probabil, curăţenie, disciplină în gestionarea gunoiului şi aprecierea Ministerului Mediului în direct la Grădiştea când a văzut sistemul de gestionare a gunoiului. Investiţiile pe care le-am început şi vreau să le termin, mă determină să mai candidez o dată la un nou mandat. În 2020, e oricine liber să-şi depună candidatura împotriva mea. Populaţia va alege. Eu am încredere în toţi cetăţenii comunei, care sunt destul de mulţi şi care apreciază ce s-a făcut pentru ei, la modul general şi nu în cei care ar dori să se facă ceva pentru ei, în interes personal.” a conchis primarul Constantin Corbu, primvicepreşedinte PNL Călăraşi.

 

ANI a întocmit Raportul la începutul anului 2017

Conform inspectorilor de integritate, în perioada 27 decembrie 2012 – 5 aprilie 2016, primarul comunei Grădiştea a deţinut simultan funcţia de primar şi calitatea de reprezentant al U.A.T. comuna Grădiştea în Adunarea Generală a Acţionarilor S.C. „SATUL NOU GRĂDIŞTEA” S.R.L., încălcând astfel prevederile legale ale art. 87, alin. (1), lit f) din Legea nr. 161/2003: „Funcţia de primar şi viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu […] lit.d) funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie ori cenzor sau orice funcţie de conducere ori de execuţie la societăţile comerciale, inclusiv băncile sau alte instituţii de credit, societăţile de asigurare şi cele financiare, la regiile autonome de interes naţional sau local, la companiile şi societăţile naţionale, precum şi la instituţiile publice, […] lit.f) funcţia de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local sau de reprezentant al statului în adunarea generală a unei societăţi comerciale de interes naţional”.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.