V. Nedelcu: Această informație va fi transmisă și Guvernului României pentru a cunoaște situația dintr-o instituție publică în care se cheltuiesc foarte mulți bani publici

V. Nedelcu: Această informație va fi transmisă și Guvernului României pentru a cunoaște situația dintr-o instituție publică în care se cheltuiesc foarte mulți bani publici

După decesul dr. Ilie Crâgașu, cu diagnostic susceptibil de Covid-19, fostul senator, dr. Vasile Nedelcu a reacționat lansând pe pagina personală de Facebook câteva întrebari prefectului județului, g-ral. Marian Stoica, în legătură cu gestionarea problemei generate de pandemia de coronavirus la nivelul județului dar și cu privire la "multele ilegalități și deficiențe manageriale din cadrul DSVSA Călărași din perioada 2017-2020".

“La Călărași, ca de altfel în fiecare județ al țării, există un reprezentant al Guvernului, de fapt o instituție publică numită, Instituția Prefectului.

ÎNTREBARE PUBLICĂ, legată de decesul unei persoane cu diagnostic susceptibil de Covid-19 ( dr. Ilie Crangașu).

  • 1-Ce măsuri a luat prefectul județului Călărași ca șef al Centrului Județean de conducere și coordonare a intervenției în combaterea Covid-19, în urma apariției unui număr impresionant de cazuri de SARS Cov 2 în cadrul unei instituții publice, respectiv Direcția Sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor Călărași, situație ce a determinat decesul acum două zile a unei persoane în  condiții suspecte, cu semne clinice ce pot fi atribuite infecţiei cu Covid-19, cu diagnosticul de edem pulmonar și tromboză cranio cerebrală. Menționez că în urma discuțiilor cu membrii familiei și colegii de serviciu, acesta a avut semne clinice evidente pentru această infecție, fiind netestat, deși a fost și în concediu medical, mergând în continuare la serviciu cu mașina personală la o distanță de 40-50 km de sediul administrativ, neexistând și  neluându-se nici o măsură de către conducerea instituției pentru aplicarea programului operațional de combatere a bolii transmis de CNCCI în Covid-19, cu atât mai mult, cu cât în instituție evoluează boala de mai multă vreme, mulți angajați fiind în izolare la domiciliu. 
  • 2-Dacă are vreo informație cu privire la multe ilegalități și deficiențe manageriale din cadrul DSVSA Călărași din perioada 2017-2020, inclusiv hărțuirea și detașarea nejustificată a unor specialiști în unele zone ale județului(inclusiv decedatul) și în alte județe (în luna septembrie a.c au fost detașați 3 specialiști în județul Prahova, chipurile pentru a face ordine în acel județ), aceasta făcându-se nu în funcție de necesitățile epidemiologice ale județului, ci, din cu totul alte interese, deplasarea acestora făcându-se cu autoturismele personale, pe banii angajaților, în timp ce mașinile instituției  sunt folosite in scop personal pentru deplasarea zilnică, dus-întors, a directorului executiv la București împreună cu o altă persoană folosită pe post de șofer. Acesta în condițiile în care în ultimii 3 ani au fost depistate în județul Călărași, sute de cazuri de Pestă porcina africană(ultimul focar de PPA apărând în urmă cu 10 zile) cu pagube economice imense și fără a se lua vreo măsură legală. 
  • 3-Dacă a fost informat despre modul în care au fost soluționate plângerile penale formulate împotriva directorului executiv pentru abuzurile săvârșite( nepunerea în aplicare a unor hotărâri judecătorești) și dacă cunoaște programul de lucru al acestuia(e de verificat, din anumite surse, acesta sosește în general pe la ora 11-12 şi pleacă pe la ora 14-15 în cel mai fericit caz).
  • 4-Dacă cunoaște faptul că de la numirea sa din 2017 și până în prezent a îndeplinit funcția de director interimar, fiind respins de 3 ori de către ANFP la examenele susținute pentru ocuparea funcției, și care a fost motivația legală  pentru care a fost menținut în funcția de director executiv interimar, încălcându-se flagrant legea nr 188/1999 a Funcționarului public. Interesant ar fi de știut și dacă mai beneficiază în conditiile actuale de susținere politică din partea unui lider PNL de la nivel central, așa cum s-a lăudat și așa cum de altfel a mărturisit și fostul lider al organizației judetene, PNL, Dan Dragulin,  susținere care a fost ilegală și păguboasă pentru județul Călărași. De menționat că aceasta ocupă postul încă din anul 2017 din perioada guvernului PSD, Grindeanu, funcție ocupată fără concurs, menținut în functie și de  actuala guvernare tot fără concurs, cu serioase semne de întrebare, și cu pierderi uriașe pentru județul Călărași.

Această informație va fi transmisă și Guvernului României pentru a cunoaște situația dintr-o instituție publică în care se cheltuiesc foarte mulți bani publici. Voi reveni!” a fost mesajul postat de dr. Vasile Nedelcu.