M. Stoica: Indiferent de durata mandatului îmi doresc să am rezultate iar instituţia să fie deosebit de utilă cetăţenilor judeţului Călăraşi

M. Stoica: Indiferent de durata mandatului îmi doresc să am rezultate iar instituţia să fie deosebit de utilă cetăţenilor judeţului Călăraşi

Marţi după-amiază în jurul orei 16.00, noul prefect al judeţului Călăraşi, generalul de brigadă cu o stea (r), Marian Stoica a depus jurământul. La ceremonia de învestire, au fost prezenţi Gheorghe Sorescu, secretar de stat din MAI în subordinea căruia se află prefecţii şi subprefecţii din ţară, a fostului prefect, George Iacob, a unor directori de servicii publice deconcentrate, a şefilor Poliţiei, Jandarmeriei şi ISU, precum şi a angajaţilor Instituţiei Prefectului Judeţul Călăraşi. Pe lista invitaţilor s-au aflat lideri ai PNL Călăraşi precum şi câţiva primari liberali.

În cuvântul său, Stoica a mulţumit Guvernului pentru desemnarea sa în funcţie asigurându-i pe toţi că instituţia pe care o conduce va fi un partener al societăţii civile dar şi al administraţiei publice locale şi judeţene. „Vă mulţumesc pentru faptul că aţi răspuns invitaţiei mele ca să fiţi alături de mine astăzi la învestirea într-o funcţie de mare răspundere şi angajament şi anume aceea de prefect al judeţului Călăraşi.

Vreau să vă mărturisesc că sunt onorat de încrederea pe care Guvernul României mi-a acordat-o şi totodată obligat să contribui cu absolut toată experienţa mea profesională şi aşa cum am spus-o şi în jurământ cu priceperea mea pentru implementarea măsurilor în vederea realizării obiectivelor cuprinse în programul de guvernare.

Vreau să vă spun că intenţia mea este ca această instituţie să rămână deschisă şi activă astfel încât să rezolvăm toate problemele, atât cele planificate cât şi cele nedorite.

Totodată, atât eu personal cât şi instituţia vom fi parteneri societăţii civile, autorităţilor publice locale şi judeţene şi vă spun sincer că eu personal voi încuraja absolut orice iniţiativă legală a cărei rezultat să contribuie la dezvoltarea judeţului Călăraşi şi implicit la creşterea calităţii vieţii călărăşenilor şi chiar al nivelului de trai.

Pentru presă, marea majoritate mă cunoaşteţi instituţional şi personal. În continuare voi avea o deschidere şi mai mare şi voi fi cât se poate de transparent în activitatea pe care o voi desfăşura astfel încât împreună să putem transmite operativ, obiectiv toate informaţiile necesare cetăţenilor judeţului Călăraşi.

Închei, spunându-vă că sunt optimist, indiferent de durata mandatului şi-mi doresc să am rezultate iar instituţia să fie deosebit de utilă cetăţenilor judeţului Călăraşi. Sper ca acest moment să rămână poate ca unul de referinţă dacă rezultatele obţinute de instituţie vor fi imediate şi măsurabile. Vă mulţumesc!” a spus noul prefect Marian Stoica.

Născut pe 26 octombrie 1963 în comuna Ulmu, judeţul Călăraşi, Marian Stoica a absolvit, în 1990, Şcoala Militară Superioară de Ofiţeri Activi a MAI, iar în 1993 a obţinut licenţa în drept la Academia de Poliţie „Al. I. Cuza” Bucureşti. Între 1998 şi 2002 a urmat cursuri postuniversitare în criminologie, respectiv management la Universitatea Bucureşti, iar în 2009 şi-a luat masterul în drept administrativ la Academia de poliţie. Din 1990 până în 2014 a lucrat numai la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Călăraşi, unde a ocupat succesiv funcţii de comandă, de la comandant de pluton şi de companie, până la locţiitor comandant unitate, ofiţer specialist stat major, şef de stat major şi împuternicit comandant unitate, pentru ca în perioada noiembrie 2001 – septembrie 2014 să fie inspector-şef al jandarmeriei călărăşene. Din septembrie 2014 până în februarie 2015 a fost împuternicit la conducerea Jandarmeriei Argeş, iar de atunci îndeplineşte funcţia de inspector-şef. Este căsătorit şi tată a doi copii.

Pe 1 decembrie 2016, cu prilejul Zilei Naţionale a României, preşedintele Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete prin care generali şi colonei din MApN, SPP, SRI şi MAI au fost avansaţi în grad. Printre ei s-a aflat şi Marian Stoica, pe atunci, inspector-şef al Jandarmeriei Argeş, care a fost avansat de la gradul de colonel la cel de general de brigadă cu o stea.

În data de 15 martie 2017, generalul de brigadă Marian Stoica a trecut în rezervă.

Sursa foto Facebook PNL Calarasi