Guvernul alocă fonduri pentru asigurarea cheltuielilor de funcționare și dezvoltare ale autorităților locale. Judeţul Călăraşi a primit 1 milion de lei

Guvernul alocă fonduri pentru asigurarea cheltuielilor de funcționare și dezvoltare ale autorităților locale. Judeţul Călăraşi a primit 1 milion de lei

La propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Guvernul a alocat, în ședința de astăzi, 1.023.630.000 de lei, din Fondul de rezervă bugetară, pentru 2.890 de unități administrativ-teritoriale.

Fondurile au fost alocate la solicitarea autorităților locale, prin Instituțiile Prefecților și Consiliile Județene din fiecare județ, pentru asigurarea cheltuielilor de funcționare și dezvoltare ale autorităților administrației publice locale, cheltuieli care necesită a fi efectuate până la sfârșitul anului 2022.

Judeţului Călăraşi i-a fost alocată suma de 1 milion de lei (10 miliarde de lei vechi) care va ajunge în conturile a 25 de UAT-uri, toate conduse sau controlate de PNL!

Prin proiectele de hotărâre transmise s-au solicitat sume pentru unitățile administrativ-teritoriale pentru care nu a fost posibilă, din bugetele proprii, finanțarea pentru unele categorii de cheltuieli de strictă necesitate, precum cheltuieli de funcţionare (salarii, iluminat public şi întreţinerea acestuia, salubritate etc.), cofinanțarea proiectelor, plata combustibilului pentru asigurarea încălzirii unităților școlare, asigurarea cu energie termică, plata unor corecții financiare, sentințe, cheltuieli de capital, precum şi alte cheltuieli neprevăzute.

Astfel, potrivit actului normativ adoptat, 41 consilii județene, precum și sectorul 6 al municipiului București, 64 de municipii, 181 orașe și 2.602 comune primesc finanțare.

Judeţul Călăraşi: 1 milion de lei

50 de mii lei: Olteniţa, Budeşti, Borcea, Dragalina

40 de mii lei: Alexandru Odobescu, Belciugatele, Chiselet, Cuza Vodă, Dichiseni, Dorobanţu, Jegălia, Lehliu, Luica, Mitreni, Modelu, Plătăreşti, Radovanu, Sohatu, Spanţov, Şoldanu, Ştefan cel Mare, Tămădău Mare, Ulmu, Unirea.

20 de mii lei: Nicolae Bălcescu

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.