Călăraşi / Cinci proiecte aprobate pentru finanţare prin FDI

Călăraşi / Cinci proiecte aprobate pentru finanţare prin FDI

Primele 116 proiecte finanţate prin Fondul de Dezvoltare şi Investiţii, în valoare de aproximativ 2 miliarde de lei, au fost aprobate marţi, implementarea lor urmând să înceapă din luna octombrie, a anunţat premierul Viorica Dăncilă.

"Aşa cum ne-am angajat, continuă susţinerea investiţiilor pentru comunităţile locale. Primele 116 proiecte finanţate prin Fondul de Dezvoltare şi Investiţii au fost aprobate astăzi. Este vorba de lucrări de infrastructură, drumuri locale, modernizări şi reabilitare străzi, şcoli şi grădiniţe, dar şi spitale, construcţia de reţea de distribuţie şi alimentare cu gaze naturale sau reţea de canalizare. Toate proiectele aprobate au documentaţia completă. În perioada următoare se vor semna contracte de finanţare pentru aceste proiecte, astfel încât din luna octombrie să înceapă implementarea lor", a declarat Viorica Dăncilă, marţi, în deschiderea şedinţei de guvern.

Premierul a precizat că valoarea totală a celor 116 proiecte de investiţii, care vor fi derulate în toate regiunile, este de aproximativ 2 miliarde de lei.

"Acesta este un prim pachet de proiecte finanţate din Fondul de Dezvoltare şi Investiţii. Vom continua analiza pentru a fi aprobate şi alte proiecte până la nivelul plafonului de contractare de 10 miliarde de lei pentru acest an", a mai afirmat Dăncilă.

În Lista proiectelor aprobate pentru finanţare prin Fondul de Dezvoltare  şi Investiţii judeţul Călăraşi figurează cu 5 proiecte cu valoarea totală de 169.316.075 lei

Călăraşi / Lista proiectelor finanţate prin FDI

Consiliul Judeţean Călăraşi / Corp nou de spital S+P+2E în incinta Spitalului de Psihiatrie Săpunari: 69.881.737 lei

Comuna Mânăstirea / Modernizarea reţei de drumuri de interes local: 10.026.999 lei

Oraşul Lehliu Gară / Modernizare străzi în oraşul Lehliu Gară şi satele componente Răzvani şi Buzoeni: 39.360.498 lei

Comuna Vasilaţi / Asfaltare străzi: 36.797.300 lei

Comuna Dor Mărunt / Modernizare străzi prin asfaltare în satele Dor Mărunt şi Dâlga: 13.249.541 lei