Consilierii locali au decis: Bazinul de înot va purta numele fostului primar, Dan Drăgulin

Consilierii locali au decis: Bazinul de înot va purta numele fostului primar, Dan Drăgulin

Consilierii locali au votat, în unanimitate, joi după-amiază Proiectul de Hotărâre privind atribuirea denumirii dr. ing. ,,DANIEL ȘTEFAN DRĂGULIN”, bazinului de înot didactic”, situat în municipiul Călărași, Bulevardul Republicii, nr. 2C, județul Călărași, inițiat de primarul, Marius Dulce.

Bazinul de înot didactic are un impact pozitiv, determinant în vederea creării unui spațiu –cadru pentru activități sportive și de relaționare între beneficiarii finali ai acestui proiect, cu scopul perpetuării unor manifestări sănătoase educațional-sportive.

Pentru a oferi scolilor si tineretului din municipiu o dotare necesară pentru dezvoltarea sănătoasă și armonioasă, prin practicarea înotului și pentru a asigura conditii optime pentru realizarea unor performante scolare la acest nivel, s-a inițiat acest demers pentru realizarea investiției “Construire bazin de înot didactic” de către fostul primar al municipiului Daniel Stefan Drăgulin.”, și-a motivat demersul Marius Dulce care a continuat În calitatea sa de primar, domnul Daniel Stefan Drăgulin a realizat multiple acțiuni în ceea ce privește dezvoltarea locală, participând și coordonând grupurile de analiză și propuneri prin investiții finanțate atât din bugetul local cât și din fonduri naționale și europene nerambursabile.

Astfel, în perioada celor două mandate au fost realizate documentele strategice necesare și inerente dezvoltării municipiului, reprezentând baza pe care s-au construit proiectele inițiate, plecând de la promovarea celor mai bune idei de satisfacere a necesităților reale ale municipiului, în concordanță cu direcțiile naționale și europene de dezvoltare, cu specificul local, cu nevoia de înscriere, în final, a municipiului între orașele dezvoltate ale Regiunii de Dezvoltare Sud Muntenia.

Dragulin2

Daniel Ștefan Drăgulin s-a născut la 5 august 1961, în comuna Dragoș-Vodă, județul Călărași. În perioada 2004-2012 a ocupat una din funcțiile de vicepreședinte al Consiliului Județean Călărași. Din 2012 și până în 2020 a condus Primăria municipiului Călărași în calitate de edil. S-a stins din viață pe 12 octombrie 2020 din cauza infectării cu noul coronavirus.

Din 6 noiembrie 2020 a devenit Cetățean de onoare post-mortem al municipiului reședință de județ, ca urmare a unui Proiect de hotărâre inițiat tot de actualul primar, Marius Dulce.

 

Bazinul de înot didactic are dimensiunile 25m x 12,5m (5 culoare de 2,5 metri lăţime), cu o adâncime variabilă de la 1,20 la 1,80 metri.

Recepţia bazinului a avut loc pe 25 iulie 2019, lucrările fiind executate în cadrul Contractului de proiectare şi execuţie lucrări nr. 167 / 21.07.2017 încheiat între Compania Naţională de Investiţii SA şi Construcţii Erbaşu SA.

Pe 26 martie 2020, consilierii locali au aprobat HCL 60 privind darea în administrare către Serviciul Public Centrale Termice şi Administrare Fond Locativ a obiectivului de investiţii „Bazin de înot didactic în Municipiul Călăraşi, Bulevardul Republicii, nr. 2C, judeţul Călăraşi” (contractul de dare în administrare nr. 15.524 din 24.04.2020, încheiat între UAT Municipiul Călăraşi, în calitate de proprietar şi SPCTAFL, în calitate de administrator).

Primii paşi pentru construirea acestui bazin au fost făcuţi în 2014 când consilierii locali şi-au dat acordul privind transmiterea în folosinţă gratuită către Ministerul Dezvoltării Regionale a unui teren de 8.124 mp.

 Pe 29 ianuarie 2016, a fost încheiat Procesul verbal nr. 4412/29.01.2016 între CNI şi U.A.T. Municipiul Călăraşi de predare a amplasamentului, un teren în suprafaţă de 8.127 mp, aparţinând domeniului privat al municipiului Călăraşi, situat în Bulevardul Republicii, nr. 2C (incinta Stadi

La începutul anului 2017, Compania Naţională de InvestIţii a demarat procedura de achiziţie publică a contractului Proiectare-faza de adaptare la amplasament şi asistenţă tehnică din partea proiectantului şi execuţie lucrări pentru obiectivul de investiţii ”Construire bazin de înot didactic, în municipiul Călăraşi, bulevardul Republicii, nr. 2C, judeţul Călăraşi”.

Valoarea estimată a contractului pentru care CNI a realizat achiziţia publică electronică ea fost de 6.265.984 lei fără TVA, termenul de finalizare fiind de 48 de luni.