V. Iliuţă: Ne menţinem ideea de a construi podul. Consiliul Judeţean va pune la dispoziţia celor interesaţi, gratuit, 3 proiecte de case

V. Iliuţă: Ne menţinem ideea de a construi podul. Consiliul Judeţean va pune la dispoziţia celor interesaţi, gratuit, 3 proiecte de case

Preşedintele CJ Călăraşi, Vasile Iliuţă a declarat recent că investiţia privind construirea unui pod peste braţul Borcea rămâne o prioritate adăugând că se intenţionează crearea unui cartier de locuinţe pe terenul, în suprafaţă de 13 ha, deţinut de instituţia pe care o conduce.

„Ne menţinem ideea de a construi podul, investiţie pe care o vom finanţa prin PNRR, în lateralul portului de ambarcaţiuni. Ne dorim acel pod pentru că am promis cetăţenilor care au deţinut locuinţe că odată cu demararea investiţiei privind podul vom demara şi concesiunea lotului de pe malul unde Consiliul Judeţean deţine 13 hectare. Această suprafaţă de teren va fi lotizată şi concesionată celor care doresc să construiască acolo o locuinţă. Fac însă precizarea că nu se va mai construi după cum vrea fiecare. Consiliul Judeţean va pune la dispoziţia celor interesaţi, gratuit, 3 proiecte de case, cu tot ce înseamnă autorizare. Loturile vor avea suprafeţe plecând de la 300 mp la 500 mp. Se va putea concesiona şi câte două loturi dacă vor fi cereri în acest sens.”, a declarat Iliuţă.

Pe 26 octombrie 2021, pe ordinea de zi a şedinţei ordinare s-a aflat şi Hotărârea privind aprobarea cererii de finanţare şi a devizului general estimativ pentru obiectivul de investiţii „Pod peste brațul Borcea, județul Călărași” care a trecut de votul aleşilor judeţeni.

„Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei vine in sprijinul comunităţilor locale cu investiţii realizate prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, un program multianual finanţat de la bugetul de stat, care are ca obiectiv general creşterea coeziunii teritoriale prin echiparea unităţilor administrativ-teritoriale cu dotări tehnico-edilitare şi de acces la căile de comunicaţie, îmbunătăţirea atât a condiţiilor de viaţă cât şi a standardelor de muncă pentru toţi locuitorii României.

Luând în considerare necesitatea luării unor masuri urgente care să asigure un climat investițional atractiv pentru regiune și de sprijinire în dezvoltarea infrastructurii de bază, în vederea asigurării unei dezvoltări armonioase și de îmbunătățire a nivelului de trai al cetățenilor, coroborat cu prevederile OUG nr.95/2021 si a obiectivelor de investiții ce se pot realiza prin Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, U.A.T județul Călărași, va depune spre finanțare proiectul „Pod peste brațul Borcea, județul Călărași”.”, se arăt în Referatul de aprobare.

Valoarea totală a proiectului ce ar putea fi finanţat prin Programul Naţional de Investiţii Anghel Saligny este de 179.311.186,02 lei (inclusiv T.V.A)., din care valoarea solicitată de la bugetul de stat de 174.575.419,00 lei (inclusiv T.V.A). Diferenţa de 4.735.767,02 lei (inclusiv T.V.A) va fi suportată din bugetul Judeţului.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.