Ce sume vor fi alocate primăriilor din fondul constituit de Consiliului Judeţean, în procent de 6%, din impozitul pe venit estimat a fi încasat

Ce sume vor fi alocate primăriilor din fondul constituit de Consiliului Judeţean, în procent de 6%, din impozitul pe venit estimat a fi încasat

La loc „de cinste” pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare de plen a Consiliului Judeţean, programată marţi de la ora 13.00 figurează şi Hotărârea privind repartizarea sumelor din fondul constituit la dispozitia Consiliului Judetean Calarasi, in procent de 6%, din impozitul pe venit estimat a fi incasat la nivelul Judetului Calarasi, pe unitati administrativ – teritoriale, pe anul 2020 si estimari pentru anii 2021-2023.

Pentru 2020, suma totală ce va fi alocată este de 11.912.000 lei.

Nu mai puţin de 9 primării rurale vor primi câte 300 de mii de lei. E vorba de UAT-urile Borcea, Cuza Vodă, Dragoş Vodă, Frumuşani, Gurbăneşti, Mânăstirea, Plătăreşti, Valea Argovei şi Vâlcelele, întâmplător toate conduse de primari PNL. Toate celelalte localităţi vor încasa câte 200 de mii de lei.

La nivel urban, cea mai mare sumă va fi încasată de Primăria Călăraşi, 212 mii lei. Municipiul Olteniţa şi oraşele Fundulea, Lehliu Gară şi Budeşti figurează cu câte 200 de mii de lei fiecare.

Din suma totală de 11.912 mii lei, primăriile PNL vor încasa un procent de 69,78% iar primăriile conduse de edili PSD, 28,54%. Pentru Primăria Budeşti reprezentată de un primar ALDE, procentul este de 1,68%.

„Suma corespunzătoare cotei de 6% din impozitul pe venit estimat a se încasa reprezintă fond la dispoziţia consiliului judeţean, acesta repartizandu-se integral în anul 2020 comunelor, oraşelor şi municipiilor, prin hotărâre a consiliului judeţean, pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală, pentru susţinerea programelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală, precum şi pentru cheltuielile de funcţionare, pe care unităţile administrativ-teritoriale din judeţ, în mod justificat, nu le pot finanţa din veniturile proprii şi din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale.

În privinta prezentului proiect de hotarare, repartizarea sumelor pe unitati administrativ teritoriale, pentru anul 2020, am realizat-o tinand cont de prioritatile pe care le au localitatile din judet in privinta implementarii proiectelor cu finantare externa nerambursabila precum si a proiectelor si programelor de dezvoltare locala ale acestora.

Sumele repartizate potrivit prevederilor prezentate mai sus se reflectă în bugetele locale ale unităţilor administrativ-teritoriale, la o poziţie de venituri distinctă.” se arată în Referatul de aprobare.