Bugetul Ministerului Dezvoltării este de 7,15 miliarde de lei faţă de 5 miliarde de lei la începutul anului 2020

Bugetul Ministerului Dezvoltării este de 7,15 miliarde de lei faţă de 5 miliarde de lei la începutul anului 2020

Bugetul Ministerului Dezvoltării este de 7,15 miliarde de lei faţă de 5 miliarde de lei la începutul anului 2020 - a anunţat ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, Cseke Attila. Ministrul a declarat: "Acest buget este unul care ne permite să dezvoltăm. Preconizăm că vom finaliza, în anul 2021, 237 de obiective construite prin Compania Naţională de Investiţii, şi 1.152 de locuinţe noi pentru tineri, prin ANL, de exemplu."

În timpul dezbaterii parlamentare a Legii bugetului statului, Cseke Attila a spus: ministerul va demara, pe lângă proiectele aflate în derulare, şi programe noi de dezvoltare. Astfel, va fi extinsă reţeaua de creşe din România. Ministrul a subliniat: au fost făcute planurile conceptuale pentru cele trei tipuri de clădiri de creşe, iar până la sfârşitul acestui an se va începe construcţia acestora. "Avem nevoie de creşe, pentru că România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte numărul de locuri disponibile în creşe. Nici patru la sută dintre copiii cu vârsta de până la trei ani nu au loc în cele 386 de creşe din ţară, în acest moment. Dacă vrem să sprijinim tinerii să întemeieze o familie şi să se stabilească în localitatea unde locuiesc, avem nevoie de mai multe creşe", a spus ministrul.

Ministrul administraţiei a anunţat şi un buget de aproape 380 de milioane de lei, disponibile pentru localităţile din România, în vederea organizării lucrărilor de cadastrare şi carte funciară. Ministrul a arătat: în anul 2021, se lansează o nouă etapă de finanţare (etapa VII) pentru înregistrarea sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale, de care vor beneficia 2.371 de unităţi administrativ-teritoriale (UAT) eligibile. Fiecare dintre acestea va primi câte 160.000 lei pentru înregistrarea gratuită a proprietăţilor în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară.