Primăria Călărași | Puncte de acces gratuit WiFi în 4 zone de pe raza municipiului

Primăria Călărași | Puncte de acces gratuit WiFi în 4 zone de pe raza municipiului

În cadrul inițiativei europene Wifi4eu, Primăria Municipiului Călărasi este beneficiarul unei finanțări nerambursabile pentru crearea unor puncte de acces gratuit WiFi, serviciile de internet putând fi obținute gratuit prin simpla conectare la rețeaua generată de către acestea și prin bifarea căsuței pentru acceptarea termenelor și condițiilor de utilizare.

Astfel, au fost instalate și puse in funcțiune, un număr de 10 puncte de acces exterioare, situate în 4 centre ale vieții publice din municipiu (așa cum sunt definite acestea in cadrul contractului de finanțare).

Conform prevederilor contractului de finanțare, municipalitatea asigură plata abonamentului la internet, operarea și întreținerea echipamentelor, timp de cel puțin 3 ani după instalarea rețelei, intrucat prin finantarea nerambursabila s-au acoperit numai costurile aferente echipamentelor și instalării punctelor de acces Wi-Fi care îndeplinesc cerințele pre-definite.

Toate punctele de acces au o rază de acoperire de maximum 50 m, iar zonele in care acestea au fost intalate sunt următoarele:

  • Platoul Primăriei Municipiului Călărași;
  • Parcul situat lângă Biblioteca Județeană (str. 1 Decembrie 1918);
  • Bulevardul Nicolae Titulescu (zona dintre str. Bucuresti și str. Cornișei);
  • Parcul Dumbrava (între scenă și intrarea Grădinii Zoologice).

Inițiativa aparține Comisiei Europene, prin INEA - Innovation and Networks Executive Agency.

În calitate de agenție executivă înființată de Comisia Europeană, INEA asigură implementarea cu succes a unor părți din Facilitatea pentru Conectarea Europei. Misiunea INEA este de a implementa programele într-o manieră eficientă, oferind părților interesate expertiza și managementul programelor la nivel înalt, pentru a facilita creșterea economică și bunastarea cetățenilor UE.

Începând de astăzi, sunteți invitați să vă alăturați comunității WiFi4eu și să vă implicați!

wifi4eu