Grădiştea / C. Corbu: Avem în derulare proiecte care sunt realizate exclusiv în timpul administraţiei liberale

Grădiştea / C. Corbu: Avem în derulare proiecte care sunt realizate exclusiv în timpul administraţiei liberale

Primarul comunei Grădiştea, Constantin Corbu, a trecut în revistă pentru cititorii Arena Media, obiectivele aflate în derulare sau care vor demara în curând, subliniind că toate investiţiile au fost iniţiate în timpul administraţiei liberale.

Domnule primar Corbu, anul se apropie de sfârşit, v-aş ruga să creionăm împreună un bilanţ al obiectivelor realizate sau aflate în derulare.

În afara celor care vizează funcţionarea în bune condiţii a Primăriei,  asigurarea iluminatului public, a apei potabile, a serviciilor de asistenţă socială, finanţarea cheltuielilor materiale la şcoli, obiectivele importante sunt investiţiile în curs precum şi cele care urmează să fie demarate. Deocamdată, mai întârziem cu ele şi din cauza birocraţiei, existentă şi la nivelul forurilor care gestionează fondurile europene.

Avem în derulare proiecte care sunt realizate exclusiv în timpul administraţiei liberale. Văd că s-a declanşat o campanie de denigrare a administraţiei liberale, susţinută de cei de la PSD care mint spunând că sunt proiectele fostului primar de care nu mai ştie nimeni, nimic. Voi demonstra la momentul potrivit că e o minciună arătând opiniei publice numărul Hotărârilor de Consiliu Local precum şi data iniţerii acestora. Să se vadă clar că aceste investiţii au demarat în timpul administraţiei liberale!

stadion

Faţă de ceea ce s-a făcut în primul mandat, în cel de-al doilea s-a definitivat faza a 2-a a Bazei Sportive de la Grădiştea, după cum bine ştiţi, şi sunt în derulare lucrări la Şcoala cu cls. V-VIII Rasa, plus sala de sport şi cu extindere pentru centrală termică, uzina de apă şi depozit de lemne, la Grădiniţa de la Cuneşti pe care am reconstruit-o aproape de jos, la Căminul cultural, aflat vizavi de sediul Primăriei.

camincultural

Au început şi lucrările de turnare a asfaltului, deşi adversarii politici nu ne dădeau nicio şansă.

Uitaţi că în Grădiştea, tot ce am spus că se va face, se face! Va demara în curând şi proiectul privind canalizarea şi potabilizarea apei în satul Grădiştea. Achiziţia publică a proiectului e în verificare la CFIR. Mai avem, bineînţeles, şi pista pentru biciclişti şi terenul de sport multifuncţional.

Aşteptăm din moment în moment să semnez şi contractul de finanţare a lucrărilor la Grădiniţa cu 4 săli de clasă de la Grădiştea. Iar în cadrul Fondului de Dezvoltare şi Investiţii, pe care l-aş dori demarat cât mai repede, am obţinut o finanţare de 500 de mii de lei pentru reabilitarea şi modernizarea iluminatului public.

Pe scurt, acestea sunt proiectele aflate în derulare sau care vor începe anul viitor la care se adaugă şi proiectele depuse care vor întregi tabloul marilor investiţii în comuna Grădiştea.

strazi

Să nu uităm şi de sediul Primăriei, obiectiv depus spre achiziţie de către cei de la CNI. Urmează ca într-un timp relativ scurt, în funcţie de cât de repede se aleg proiectantul şi constructorul, să facem proiectul de demolare. Vom construi un sediu nou care se va întinde pe o suprafaţă de 1.053 mp care ar putea găzdui primăria unei comune mai mari, de 10 mii de locuitori, în contextul regionalizării de care se vorbeşte de foarte mult timp. Unul din scopurile construirii acestui nou sediu a fost acela de a crea infrastructura unei comune care faţă de cele din jurul său are cea mai mare suprafaţă de teren, cei mai mulţi locuitori iar toată infrastructura instituţiilor publice, pusă la punct.

scoalarasa

O altă prioritate o reprizintă gazele. În acest sens am depus o cerere la Transgaz, discuţiile avute în cadrul ANRE concentrându-se pe identificarea unui furnizor de gaze care să elaboreze Studiul de Fezabilitate şi Proiectul Tehnic, în ideea de a nu câştiga bani din realizarea lor ci din vânzarea gazului. Adică să concesionăm ulterior această activitate societăţii respective. Într-o astfel de situaţie, s-ar dezvolta zona Călăraşi – Olteniţa. Proiectul a fost iniţiat de mine şi sper să-l finalizăm cu sprijinul Consiliului Judeţean şi al celorlalte 9 primării în perioada următoare.

Sunt probleme cu plata salariilor şi a indemnizaţiilor persoanelor cu handicap şi a însoţitorilor acestora?

Nu, nu sunt. Observ cu tristeţe că din lista prezentată în mass – media, cu privire la rectificare, lipseşte comuna Grădiştea. S-o fi considerat că are resurse dar niciodată ele nu sunt suficiente. Pentru că la totalul investiţiilor pe care le avem, ne-ar prinde bine ca pentru anul 2020 să creăm un fond de dezvoltare. Adică să rămână bani necheltuiţi anul acesta pe care să-i utilizăm anul viitor pentru continuarea sau finalizarea proiectelor existente.

Mulţumesc.