ALDE / L. State: Parlamentul are puterea de a aduce modificări acestei OUG 114 astfel încât să o îmbunătăţească

ALDE / L. State: Parlamentul are puterea de a aduce modificări acestei OUG 114 astfel încât să o îmbunătăţească

Reprezentanţii Asociaţiei Române a Băncilor au explicat reprezentanţilor Ministerului Finanţelor că o taxă pe activele bancare nu are cum să ajungă la obiectivele declarate şi că prima opţiune este renunţarea la ea, iar a doua, limitarea efectelor, a afirmat, joi, preşedintele executiv al Asociaţiei Romăne a Băncilor, Florin Dănescu.

El a afirmat, în cadrul evenimentului Oxygen Events, că orice taxare înseamnă o creşterea a preţului. O scădere a preţului s-ar putea obţine prin creşterea cantităţii, respectiv intermedierea financiară.

MFP şi ARB au avut miercuri o discuţie, dar acesta a fost la nivel de principii, urmând ca în perioada următoare să se ajungă la chestiuni concrete.

El a menţionat că discuţia a fost purtată la nivel de principii şi că nu s-a discutat despre active are ar putea fi exceptate de la taxare.

Miercuri, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a menţionat că statul ar putea renunţa la taxarea unor active financiare ale băncilor, precum titluri de stat sau finanţările pentru economie.

“OUG 114 se află în acest moment la Parlament pentru dezbatere şi aprobare. Un lucru este cert şi anume că OUG nu va fi abrogată sub nicio formă, pentru că am văzut tot felul de comentarii şi sugestii cum că Ordonanţa ar putea să fie abrogată. Nu va fi abrogată, dar anumite modificări sigur că se pot face dacă din aceste discuţii şi consultări, pe baza unor analize, rezultă soluţii mai bune.” a declarat pentru www.arenamedia.ro, liderul ALDE Călăraşi, Laurenţiu State care a continuat “Vrem să găsim o formulă mai bună, care să protejeze populaţia, dar să fie acceptabilă şi de sistemul bancar. Semnalele primite din partea reprezentanţilor mai multor domenii afectate de această ordonanţă trebuie avute în vedere. Dacă sunt efecte nedorite, putem să le corectăm în Parlament, fără să schimbăm ideea ordonanţei. Parlamentul are puterea de a aduce modificări acestei OUG astfel încât să o îmbunătăţească. Băncile au rolul lor important pentru economia românească şi susţin o colaborare în care atât populaţia, dar şi sistemul bancar să aibă de câştigat. În locul unei logici de tipul ”ori, ori”, ceea ce propunem noi, cei din ALDE, e o logică de tipul ”şi/şi”. ALDE îşi oferă disponibilitatea de a negocia.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.