Dunărea / Gabi Iancu: Cu ajutorul antrenorului şi al echipei o să mă integrez mai uşor!

Dunărea / Gabi Iancu: Cu ajutorul antrenorului şi al echipei o să mă integrez mai uşor!

Din acest moment, Gabi Iancu a devenit jucătorul Dunării şi am putea să-l vedem pe teren chiar în viitoarea partidă de acasă a “galben – albaştrilor”, cu Dinamo.

Transferat de la FC Voluntari, echipă la care n-a jucat deloc în tur din cauza unei accidentări, Gabi Iancu îşi doreşte enorm să revină în prim planul fotbalului românesc declarând vineri, la prezentare, că primul său obiectiv este să pună umărul la salvarea de la retrogradare a Dunării.

 

 

Gabi Iancu, ai fost în prima parte a sezonului la FC Voluntari, adversara Dunării de duminică din campionat. Cum e atmosfera acolo?

De când a venit domnul Bergodi s-au mai schimbat lucrurile. Ei au jucători cu calitate, chiar dacă sunt pe ultimul loc în momentul ăsta. Trebuie să ne pregătim foarte bine pentru meci şi să venim acasă cu punct sau cu puncte. Au câţiva jucători, din punctul meu de vedere, foarte buni care nu cred că sunt neapărat de o echipă care se află pe ultimul loc. Mister va pregăti meciul şi sperăm să venim acasă cu puncte.

Ai mult de recuperat, ca să te vedem în formula de start?

Din punctul meu de vedere, nu, chiar dacă nu am mai jucat atât de mult. Nu am ritmul de joc ca şi ceilalţi în momentul de ăsta dar nu am probleme cu kilogramele în primul rând. M-am pregătit singur dar nu sunt la un nivel foarte jos.

Cred eu cu ajutorul antrenorului şi al echipei o să mă integrez mai uşor şi o să intru cât mai repede la meci.

Cât ar dura să-l revedem pe acel Gabi Iancu din perioada 2012-2015?

Eu aş vrea şi mâine să-l vedeţi dar nu ştiu. Probabil că am şi eu puţin nevoie de noroc pentru că perioada de la Voluntari a fost una ghinionistă pentru mine. Am avut o problemă la picior. Mai am în momentul ăsta probleme fizice şi mă rog la Dumnezeu să-mi revin cât mai rapid.

Ar putea fi Dunărea o trambulină pentru relansarea carierei tale? Poate chiar la echipa naţională într-o bună zi?

Da, cu siguranţă. Contează în primul rând să jucăm ca o echipă şi să ne salvăm. Pentru că, din ce am văzut eu aici în perioada asta scurtă, avem jucători foarte buni din punctul meu de vedere şi mai departe dacă echipa va juca bine şi voi juca şi eu toate meciurile, sau cât mă va pune Mister în joc, sper să-mi revin şi să se vorbească din nou despre mine.

E prima oară când lucrezi cu Dan Alexa. E pretenţios rău…

Cred că este bine ca un antrenor să fie pretenţios. Înseamnă că are aşteptări mari.

 

Gabriel Iancu / Carte de Vizită

S-a născut la Bucureşti pe 15 aprilie 1994. Atacant.

A evoluat la FC Viitorul (2010-2013 şi 2016-2017 / 59 jocuri / 16 goluri), Steaua Bucureşti (2013-2015 / 81 jocuri / 16 goluri), Kardemir Karabukspor (Turcia L1: 2015-2016 / 7 jocuri / 2 goluri), Bruk – Bet Termalica Nieciecza (Polonia L1: 2017-2018 / 14 jocuri / 2 goluri) şi FC Voluntari (2018).

Are 94 de jocuri disputate în liga I, marcând 18 goluri.

A bifat două partide în Champions League, ambele cu Steaua în ediţia 2013-2014 (13 minute în partida cu FC Schalke 04, de la Bucureşti, scor 0-0 şi 90 de minute în jocul de la Londra Chelsea – Steaua, scor 1-0, ambele în faza grupelor).

Are 8 selecţii la echipa de tineret România U21 (2 goluri marcate), 3 la Romînia U19 şi tot 3 la România U17 (2 goluri înscrise).

Campion cu Steaua în ediţiile 2012-2013, 2013-2014 şi 2014-2015 şi cu FC Viitorul, în sezonul 2016-2017.

Câştigător al Cupei României cu Steaua în ed. 2013-2014 şi al Supercupei României, tot cu Steaua în sezonul 2014-2015.

Potrivit site-ului www.transfermarkt.com, este evaluat la 250 de mii de euro.

Va purta tricoul cu numărul 11

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.