Restaurarea fostului Palatului Administrativ, blocată de liberali!

Restaurarea fostului Palatului Administrativ, blocată de liberali!

Aflat într-o stare evidentă de degradare, Palatul Administrativ care găzduieşte astăzi sediul Prefecturii constituie o prioritate pentru Vasile Iliuţă nu şi pentru contracandidatul său liberalul, Valentin Barbu.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean a transmis încă din 31 iulie, SC Coral SRL, conform adresei nr. 12439, Comunicarea privind rezultatul procedurii de achiziţie „Proiectare, asistenţă tehnică şi execuţie lucrări pentru obiectivul de investiţie Centru socio – cultural (fost Palat Administrativ) subliniind „că în urma evalurii ofertelor depuse la procedura de atribuire a contractului de achiziţie, oferta dumneavoastră a fost declarată câştigătoare, având o valoare financiară de 46.475.200,00 lei fără TVA, cu un procentaj toal de 98 de puncte (componenta tehnică – 38 de puncte şi Componenta financiară – 60 de puncte)”.

Ba mai mult, preşedintele Iliuţă, în aceeaşi adresă, a invitat conducerea societăţii câştigătoare pe data de 11 august, ora 12.00, la sediul Consiliului Judeţean „pentru semnarea contractului”. Scurt şi la obiect!

Deşi contractul de proiectare şi execuţie se află acum pe biroul său, Valentin Barbu, candidatul susţinut de PNL pentru preşedinţia Consiliului Judeţean şi care s-a autodeclarat liderul CJ, refuză să-şi pună autograful, invocând absenţa unui aviz de la Ministerul de Finanţe care n-are nicio legătură cu semnarea contractului. De ce? Întrucât procedura este închisă, s-au respectat prevederile legale în vigoare iar avizul poate fi emis şi ulterior semnării contractului.

Mai mult, sursele noastre susţin că Barbu l-ar fi notificat între timp pe câştigător, anunţându-l că abia pe 30 septembrie se va semna contractul, deşi la acea dată expiră şi oferta făcută de constructor. De noaptea minţii!

iliutasibarbu

Şi atunci, cine obstrucţionează semnarea contractului? Cine se opune restaurării Palatului Administrativ? Iliuţă sau Barbu? Ultimul, din păcate, preocupat acum de eliminarea „oamenilor lui Iliuţă” (agenda sa cuprinde nimicuri precum convocarea şi modificarea comisiei de disciplină în care să fie înfierat cu mânie proletară Grama sau predarea cheii maşinii de serviciu a acestuia), s-a transformat conform voinţei proprii în subalternul perfect al lui Filipescu, un alt personaj celebru care s-a opus, în vremea când conducea Consiliul Judeţean, reabilitării sediului Prefecturii.

Indubitabil, călărăşenii vor lua cea mai bună decizie pe 27 septembrie!

„Vreau să vă spun că procedura de achiziţie pentru Proiectul Tehnic şi Execuţia de lucrări s-a încheiat, urmează să semnăm contractul în cursul lunii septembrie. Mai există un aviz pe care trebuie să-l luăm de la Ministerul de Finanţe, un acord formal, mai mult.

Avem banii alocaţi prin lista de investiţii pentru a demara PT-ul, în jur de 4,5 miliarde de lei vechi. PT-ul are o durată de executare de 3 luni. În condiţiile în care nu există întârzieri şi PT-ul va fi elaborat la timp, anul viitor cu siguranţă vor începe lucrările. Bugetul total aferent acestui proiect este mult mai mare, de 56 de milioane de lei, adică 560 de miliarde de lei vechi dar vom găsi resursa ca împărţită pe mai mulţi ani să putem aloca resurse. Dacă vom găsi şi altă sursă de finanţare cu atât mai bine. Ne-am dorit să facem această restaurare, renovare, consolidare pe bani europeni. Din păcate atunci când ne-am propus acest lucru, n-am găsit axa de finanţare pe care să putem duce acest proiect. Şi atunci s-a luat decizia să finanţăm din bugetul propriu”

Valentin Barbu, Antena 3 Călăraşi, 28 iulie

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.