Rata de infectare cu Covid-19, în municipiul Călăraşi, a urcat la 9,37

Rata de infectare cu Covid-19, în municipiul Călăraşi, a urcat la 9,37

Instituția Prefectului – Județul Călărași informează că, astăzi, 21.10.2021, incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 la nivelul Județului Călărași în ultimele 14 zile este de 7,19 la 1000 de locuitori, în această perioadă înregistrându-se 2180 de cazuri. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 216 de cazuri noi de infectare și au fost raportate 14 decese.

În municipiul reşedinţă de judeţ, incidenţa este de 9,37 la mia de locuitori în ultimele 14 zile fiind confirmate 694 de cazuri.

Localitățile cu incidență mai mare sau egală cu 7 la 1000 de locuitori sunt:

ULMU - 20,07

VALEA ARGOVEI - 15,47

ILEANA - 13,16

CRIVĂȚ - 11,15

MUNICIPIUL OLTENIȚA - 10,83

MITRENI - 9,70

MUNICIPIUL CĂLĂRAȘI - 9,37

LEHLIU GARĂ - 9,29

FRUMUȘANI - 8,56

DICHISENI - 7,98

CUZA VODĂ - 7,75

LUPȘANU - 7,61

SĂRULEȘTI - 7,49

SOHATU - 7,49

GRĂDIȘTEA - 7,30

INDEPENDENȚA - 7,28

CIOCĂNEȘTI - 7,18

BUDEȘTI - 7,06

NICOLAE BĂLCESCU - 7,05

Având în vedere Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi nr. 138 din 15.10.2021 prin care s-a stabilit o serie de măsuri cu aplicabilitate locală, Instituția Prefectului – Județul Călărași informează că în localitățile unde incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 în ultimele 14 zile este mai mare de 7,5 la 1000 de locuitori se aplică următoarele măsuri principale:

Purtarea măștii de protecţie este obligatorie în toate spațiile publice deschise (de exemplu: piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun), astfel încât să acopere nasul și gura. De asemenea, purtarea măștii de protecţie este obligatorie în toate spațiile publice închise (de exemplu:spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă), astfel încât să acopere nasul și gura.

Se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20,00 - 5,00, cu următoarele excepții:

Deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

Deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;

Deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției;

Deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie.

Măsurile instituite nu se aplică persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului Sars-Cov-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul Sars-Cov-2 și care fac dovada îndeplinirii acestei condiții prin intermediul certificatului de vaccinare.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional/personal, persoanele sunt obligate să prezinte legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil (în cazul persoanelor prevăzute la punctul 1) sau o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil (modelul declarației îl puteți descărca accesând următorul link: https://cl.prefectura.mai.gov.ro/situatii-de-urgenta/).

Operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private își vor desfășura activitatea în intervalul orar 5,00 - 22,00, cu excepția unităților farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum și operatorilor economici din domeniul transportului rutier de persoane și mărfuri

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5,00 - 24,00. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului Sars-Cov-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul Sars-Cov-2.

Activitatea barurilor, cluburilor și a discotecilor este interzisă.

Organizarea evenimentelor private (nunți, botezuri) este permisă cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 200 de persoane, în interior sau exterior. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului Sars-Cov-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul Sars-Cov-2.

Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi nr. 138 din 15.10.2021 o puteți descărca accesând următorul link:

https://cl.prefectura.mai.gov.ro/situatii-de-urgenta/

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE - 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor și este valabilă pentru apelurile naționale, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 20.00. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

ratainfectare21octombrie

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.