LIFE

Românii sunt interesați de sănătatea lor: Pacientul 2.0, cel mai mare canal de sănătate din România, a depășit 300.000 de abonați

Românii sunt interesați de sănătatea lor: Pacientul 2.0, cel mai mare canal de sănătate din România, a depășit 300.000 de abonați

300.000 de români s-au abonat la canalul de sănătate Pacientul 2.0, care prezintă exclusiv informații verificate de medici, adesea cu o doză de umor.

//www.youtube.com/@Pacientul20">Pacientul 2.0 este cel mai mare canal de sănătate din România și a produs deja peste 500 de materiale, interviuri interactive cu medici, LIVE-uri sau video-uri explicative care au fost urmărite deja de peste 34 de milioane de ori.

Subiectele abordate sunt pe înțelesul tuturor, iar informațiile sunt din diferite zone ale sănătății, nutriție, cancer, diabet/glicemie, boli cardiovasculare/hipertensiune, endocrine și multe altele.

Cele peste 34.000.000 vizualizări au fost urmărite aproape exclusiv (83%) de pe mobil și, lucru interesant, al doilea cel mai folosit mediu pentru YouTube ales de pacienți este televizorul smart, nu computerul. Interesul publicului s-a îndreptat în mod special către obezitate și tensiune arterială.[1]

,,Le mulțumim tuturor celor care ne-au ajutat cu verificarea medicală a video-urilor noastre și sutelor de mii de urmăritori care ne-au încurajat, ne-au dat idei de materiale sau ne-au tras prietenos de urechi atunci când am greșit. Am început să postăm în mod frecvent în februarie 2018. De atunci, scopul nostru este să transmitem informații corecte despre sănătate, dacă se poate, și cu puțin umor, ca să fie mai ușor de ingerat.” spune fondatorul canalului, Lucian Ioniță.

„Obiectivul nostru principal este și rămâne acela de a oferi educație medicală într-un limbaj simplu, pe înțelesul tuturor și mai ales de a încuraja și cultiva unul dintre cele mai importante aspecte care privesc sănătatea: prevenția. Chiar dacă uneori pare că glumim, dincolo de glumă, acest lucru este cu adevărat serios.”, adăugă Laura Bogaciu, cea mai frecventă și iubită prezentatoare a canalului.

//www.youtube.com/@Pacientul20">Pacientul 2.0 oferă testimoniale video cu pacienți sau medici, materiale educative pentru pacienți, sondaje online în comunități de sănătate cu mii de participanți și comunicare directă cu profesioniști din sănătate.

Pacientul 2.0 împarte podiumul cu canalul doctorului Cezar Amititeloaie cu 171 de mii și cu cel al doctorului Mihail Pautov cu 156 de mii.

 

[1] Cele mai urmărite clipuri de pe canal:

https://youtu.be/mn9UoHWvUVo?si=kb9bc6zINNDMldRV

https://youtu.be/NnYAUfCNADQ?si=4CuU3TWIrd9i0XWl

https://youtu.be/Od7jCO7Lf8s?si=vuQlB6J4I9ZpGy4g

https://youtu.be/UsCZ_g2m7-U?si=lsaGDbhRsT7fcJGy

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.