LIFE

Cum poți trata depresia fără medicamente

Cum poți trata depresia fără medicamente

Privind dincolo de zâmbetele forțate și aparențele exterioare, depresia rămâne adesea o problemă tăcută și pentru mulți indivizi, o luptă ascunsă. Depresia înseamnă mai mult decât să te simți nefericit sau obosit pentru câteva zile, ci vorbim despre stări de tristețe, pierdere sau furie care interferează cu activitățile de zi cu zi ale unei persoane în episoade intense care pot dura de la câteva zile la câteva luni.

Organizația Mondială a Sănătății estimează că peste 40 de milioane de persoane din Uniunea Europeană suferă de depresie, echivalentul a 5% din populație. În ultima perioadă, efectele psihologice ale pandemiei cauzată de COVID-19 au determinat o creștere masivă la nivel global a incidenței anxietății și depresiei, cu 25% doar în primul an de pandemie.

Cu toate că există tratament medicamentos pentru a înlătura stările de depresie, Eugen Popa – preşedintele Asociaţiei Române de Hipnoză - afirmă că medicamentele tratează doar aspectul somatic al bolii, şi nu cauza psihologică primară care a condus la această condiţie – “Depresia este o problemă complexă, care necesită o abordare holistică pentru a putea fi gestionată eficient. Este esențial să se conștientizeze că depresia nu este doar o stare de tristețe trecătoare, ci o afecțiune medicală reală, care necesită sprijin și tratament adecvat. Poți să acționezi pe mai multe planuri odată și, cu cât implici mai multe direcții de manifestare, cu atât mai rapid și profund va fi rezultatul!"

Eugen Popa recomandă o abordare integrată, care să includă atât terapia individuală, cât și diverse tehnici complementare, cum ar fi hipnoterapia. “Depresia poate fi privită ca o reacție sau răspuns biologic și neuro-chimic precum și ca o manifestare psihică și emoțională. Acționând asupra uneia dintre aceste componente, poți genera o reacție de re-echilibrare și armonie interioară care se manifestă pe toate planurile. Medicina alopată se focalizează exclusiv pe aspectul chimic și caută să restabilească sănătatea doar din punct de vedere bio-chimic. Cu toate acestea, există și alte metode complementare, în unele cazuri cu mult mai eficiente decât tratarea medicamentoasă a depresiei și cu rezultate pe perioade mult mai îndelungate de timp”.

Hipnoza este un instrument eficient în tratarea depresiei, care poate fi folosit pentru a explora, a înțelege și a transforma emoțiile și gândurile asociate cu această afecțiune. Eugen Popa spune despre hipnoză că este “arta de a intra în acel spaţiu subconştient, unde se află stocată o mare parte a memoriei noastre, cu toate gândurile, credințele și convingerile negative care ne limitează calea spre viața pe care o merităm. Toată măiestria este să intri în acel spaţiu unde poți aduce lumină, claritate, înțelegere, vindecare.”

Prin intermediul tehnicilor hipnotice, terapeutul poate ghida pacientul într-o stare de relaxare profundă, cunoscută sub numele de transă hipnotică. În timpul acestei stări, persoana devine foarte receptivă la sugestii și poate ajunge la rădăcina problemelor emoționale care stau la baza depresiei. Terapeutul folosește apoi tehnici specifice pentru a schimba gândurile și comportamentele autodistructive ale pacientului, susținând astfel vindecarea.

„Pentru a putea rezolva orice problemă pe care o ai este nevoie să descoperi și să rezolvi cauza, să schimbi percepția, trăirea și atitudinea pe care le ai față de acele momente” – Eugen Popa, Asociația Română de Hipnoză.

Eugen Popa este unul dintre cei mai cunoscuţi şi bine pregătiţi traineri din România şi preşedintele Asociaţiei Române de Hipnoză. De-a lungul carierei s-a specializat atât în metode de terapie și dezvoltare personală Occidentale (Hipnoză, NLP, Mindset, Habits, Psihologie Pozitivă) cât și Orientale (Meditație, Yoga, Spiritualitate), fiind astăzi un trainer holistic în toată puterea cuvântului. Studiile sale l-au purtat pe trei continente, în Europa, Asia și Statele Unite, iar până în prezent a susţinut conferinţe, traininguri şi workshop-uri în Thailanda, Statele Unite ale Americii, Brazilia, Turcia, Grecia, Anglia, Germania etc., la care au participat mii de oameni.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.