Liga I Betano / F. Stoican (Poli Iaşi): Sunt bucuros că am reuşit să luăm toate cele 3 puncte

Liga I Betano / F. Stoican (Poli Iaşi): Sunt bucuros că am reuşit să luăm toate cele 3 puncte

Deşi a fost condusă cu 1-0, Politehnica Iaşi a reuşit în doar 6 minute să treacă de la agonie la extaz câştigând până la urmă cu 2-1, graţie unor reuşite personale de effect semnate de Platini (81) şi Gardoş (87).

Antrenorul Flavius Stoican s-a declarat mulţumit de scor trecând în revistă şi situaţia în care se află Poli în acest moment. “Sunt bucuros că am reuşit să luăm toate cele 3 puncte. Nu treceam printr-un moment psihologic foarte bun. A fost o încărcătură peste limite în ceea ce priveşte accederea în play off. Nu am reuşit, ne-am autodepăşit în multe momente pentru că am sperat până în ultima etapă că putem intra în play off. Apoi a început un nou campionat. Au fost foarte dezamăgiţi jucătorii pe care îi antrenez de ratarea obiectivului impus de conducerea clubului cât şi de noi ca şi staff cât şi jucătorii ca şi parte sportivă. A fost destul de dificil ca să-i remontez pentru că erau dezamăgiţi, nu le, mai ieşea nimic la meciurile oficiale în schimb, am sperat pentru că i-am văzut conectaţi atunci când aveam antrenamente. Mai mult decât atât, mă bucur că în momentele dificile ale unuia sau altuia dintre jucători eu am fost omul care le-am ridicat moralul şi am avut încredere, în special, în Florin Gardoş care astăzi prin golul lui a reuşit 3 puncte. Mă bucur că jucătorii care au intrat pe parcursul jocului Nascimento, Bădic şi Burlacu au avut o evoluţie foarte bună şi au contribuit la aceste puncte. Până la urmă o victorie care ne dă speranţe că putem să obţinem un loc foarte bun în play out.” a spus Stoican care a mai adăugat “Eu sunt omul care îmi impun obiective îndrăzneţe indiferent de situaţia de la club, indiferent de condiţiile de la clubul nostru. Dar sunt mulţumit că avem în componenţă jucători care merg pe aceeaşi lungime de undă ca şi mine. Bravo lor, cinste lor! Nu am câştigat decât 3 puncte, campionatul acesta este lung şi nu vreau decât să fim conectaţi şi concentraţi pe ceea ce avem de făcut în viitor. Am avut o discuţie aseară cu ei şi le-am spus că nu mai vreau să văd presiune la fotbal. La fotbal este doar ambiţie şi plăcere. Presiunea e la doctorii care operează pe creier, la oamenii care iau decizii importante. La noi trebuie să fie dor ambiţie să câştigăm duelurile sau să nu ne bată adversarul. Şi plăcere pentru că este un joc foarte frumos, un joc care este apreciat de oameni atâta vreme cât îl faci cu plăcere şi cu ambiţie.”

Întrebat ce a simţit după eurogolul lui Gabi Iancu din minutul 69, Stoican a afirmat “Am fost trist, dezamăgit pentru că în momentul acela mi-a trecut prin minte că indiferent ceea ce antrenăm, indiferent ceea ce le spun, indiferent cât de mult le ridic moralul, o astfel de execuţie nu poţi s-o anticipezi înainte de partidă. Dar am sperat până în ultimul moment că o să avem şi noi şansa dea fructifica ocaziile pe care ni le doream să ni le creăm. De ce am sperat? Pentru că i-am văzut montaţi, i-am văzut înainte de a primi gol, în duelurile directe că aveau determinare şi nu era o echipă delăsătoare.”