Viorel Ivanciu: Îi vom fi recunoscători lui Vali Ioniţă pentru tot ce a făcut în futsalul românesc!

Viorel Ivanciu: Îi vom fi recunoscători lui Vali Ioniţă pentru tot ce a făcut în futsalul românesc!

Seara zilei de 8 ianuarie a fost zguduită de o veste extrem de tristă. Valeriu Ioniță, fost arbitru și team manager al naționalei de futsal, a pierdut lupta cu o boală necruțătoare la nici 62 de ani.

Jucătorii echipei de futsal Dunărea Călăraşi, stafful tehnic şi administrativ, prietenii de la Călăraşi deplâng moartea celui care s-a identificat cu futsalul în România. „Vestea morţii lui Valeriu Ioniţă ne-a şocat pe toţi cei care compunem această familie frumoasă a Dunării Călăraşi. Futsalul românesc şi nu numai este în doliu. Am pierdut un prieten, un om deosebit, un lider, un bun organizator, o personalitate a acestui sport în România, în Europa, în lume. O să ne lipsească iar golul lăsat nu cred că-l vom putea umple vreodată. De numele lui Vali Ioniţă se leagă toate performanţele echipei noastre naţionale sau celor de tineret şi de juniori. A fost prietenul nostru, omul care a făcut posibilă organizarea în două rânduri a două competiţii de anvergură continentală la Călăraşi. Îi vom fi recunoscători pentru tot ce a făcut în futsalul românesc. Dumnezeu să-l odihnească în pace şi de acolo de Sus să vegheze la bunul mers al acestei discipline pe care o iubim nespus. În numele meu şi al băieţilor, al tuturor celor care l-au cunoscut, l-au admirat şi l-au respectat pe Vali Ioniţă, transmitem sincere condoleanţe familiei îndoliate!” a declarat viceprimarul Viorel Ivanciu, cel care a făcut posibilă apariţia şi dezvoltarea futsalului la cel mai înalt nivel, la Călăraşi

Născut pe 12 aprilie 1957, Valeriu Ioniță a fost arbitru de centru în perioada 1990-2002, bifând aproape 220 de partide în primele două ligi. În ultimii ani a îndeplinit rolul de team manager al reprezentativei de futsal a României, alături de care a participat și la cel mai recent turneu final, EURO 2018, în Slovenia.

De asemenea, Valeriu Ioniță era delegat de joc al forului continental la fotbal în sală, fiind prezent la numeroase partide din competiții intercluburi și internaționale.

Trupul neînsuflețit a fost depus miercuri, 9 ianuarie, la Biserica Sfântul Ilie Grant (zona Crângași). Joi, 10 ianuarie, după slujba de la biserică, de la ora 12:00, înmormântarea va avea loc la Cimitirul Mărcuța (cartier Pantelimon).