Futsal / M. Şotârcă: A fost un an 2018 bun, chiar foarte bun din punct de vedere sportiv

Futsal / M. Şotârcă: A fost un an 2018 bun, chiar foarte bun din punct de vedere sportiv

Echipa de futsal Dunărea Călăraşi a încheiat prima parte a sezonului regulat al ligii I pe locul 5 (la 8 puncte distanţă de ocupanta primului loc, Autobergamo Deva), fiind considerată, pe bună dreptate, revelaţia actualului sezon. Şoty&Co au obţinut rezultate spectaculoase chiar şi în faţa „granzilor”. Din acest punct de vedere, „sufletul” echipei, Marian Şotârcă a declarat pentru site-ul Federaţiei, www.frf.ro, că anul care tocmai s-a încheiat a fost unul foarte bun în plan sportiv în ciuda greutăţilor din vară. „A fost un an 2018 bun, chiar foarte bun din punct de vedere sportiv. Sezonul trecut ne-am calificat în play-off și am fost la un gol sau două de finala mică a campionatului! A venit apoi vara, una foarte fierbinte și la propriu, și la figurat. Am fost foarte aproape de desființare, am trecut prin toate strările posibile, dar am reușit să ne redresăm, grație în primul rând domnului Viorel Ivanciu, viceprimarul orașului. Ne-am aliniat la start în ultimul moment, dar asta nu ne-a împiedicat să facem o figură frumoasă în acest sezon. Am vrut să continuăm futsalul la Călărași, pentru că e deja o tradiție aici. Jucătorii aduși în vară s-au integrat perfect”, a spus Marian Șotârcă.

Fostul international al cărui nume se identifică în mod clar cu dezvoltarea acestui sport în oraşul udat de apele Borcei a avut totuşi şi câteva “nemulţumiri” legate de faptul că elevii săi au ratat două victorii extreme de imprtante în faţa unor formaţii de top, conduse la un moment dat la scoruri de…forfait. “Ce m-a nemulțumit în acest sezon? În primul rând faptul că nu am putut gestiona scorul în anumite partide. Am condus cu 3-0 acasă cu Autobergamo Deva și în deplasare cu FK Odorheiu Secuiesc, dar de fiecare dată am fost egalați. Au fost și alte meciuri pe care le puteam câștiga. Important e că ne-am ridicat la nivelul așteptărilor, că am jucat un futsal de calitate, apreciat inclusiv de adversari. În plus, am avut liniște. La Călărași toate drepturile financiare sunt la zi” a mai spus Marian Șotârcă pentru www.frf.ro.

În opinia sa, nicio echipă nu e deocamdată favorită la câştigarea campionatului „Să vedem mai întâi ordinea în care se va intra în play-off! E un campionat foarte echilibrat, fără o favorită clară. Echipele din fruntea clasamentului s-au învins între ele, tocmai de aceea nu cred că cineva poate merge la sigur pe mâna vreunei echipe. În această iarnă echipele se vor întări, iar acest amănunt e unul foarte important”, crede Șotârcă.

În noul an, Futsal Club Dunărea Călăraşi va debut ape teren propriu urmând a-şi măsura forţele pe 19 ianuarie cu Futsal Poli Iaşi, duelul contând pentru etapa a 13-a.