Dunărea Călăraşi – De 6 ani în futsalul românesc

Dunărea Călăraşi – De 6 ani în futsalul românesc

Echipa de futsal Dunărea Călăraşi s-a înfiinţat în 2012 în cadrul AFC Dunărea 2005 Călăraşi, aliniindu-se la startul ediţiei 2012-2013 al ligii a 2-a. După un parcurs aproape fără cusur, Dunărea s-a clasat pe primul loc, promovând în mod absolut meritat în liga I. O performanţă deosebită obţinută „pe parchet” cu jucători călărăşeni, cei mai mulţi dintre ei activând şi la echipa de fotbal cu acelaşi nume. Primul antrenor a fost Virgil Bogatu.

„Mi-aduc aminte cu multă plăcere de începuturile futsalului la Călăraşi. O mână de oameni entuziaşti şi-au pus priceperea în slujba acestui proiect care iată a prins rădăcini puternice la Călăraşi. I-aş aminti aici pe Virgil Bogatu, primul antrenor, pe domnul Laurean Moţăţăianu, un mare iubitor al fotbalului călărăşean, pe domnul Vică Nedelcu, foarte bun cunoscător al futsalului în România, Costică Ştefan, Auraş „Nană” Ionescu, Relu Runcu, George Coman şi lista credeţi-mă e mult mai lungă. Le mulţumesc tuturor pentru eforturile depuse într-o perioadă în care nimeni nu ne dădea poate vreo şansă” ne-a spus cu multă emoţie în glas „mentorul” acestui sport la Călăraşi, Viorel Ivanciu.

În liga I, Dunărea a avut de fiecare dată evoluţii meritorii. Începând cu sezonul 2013-2014 şi până în prezent, Dunărea s-a calificat în play – off-ul ligii I. Ba mai mult, în ediţia 2014-2015, această echipă minunată s-a calificat în semifinalele play – off-ului, disputând Finala Mică împotriva devenilor de la Autobergamo. În acel sezon, echipa noastră s-a clasat pe locul 4 în România!

Dunărea va încheia sezonul regular 2018-2018 pe locul 4, fiind prezentă pentru a 6-a oară consecutiv în play – off-ul campionatului!

Din vara anului trecut, Dunărea s-a desprins din AFC Dunărea 2005, evoluând sub titulatura de Futsal Club Dunărea Călăraşi. Asociaţii acestui nou club sunt Consiliul Judeţean, Consiliul Local Călăraşi şi SC Ecoaqua SA.

Şi juniorii au avut rezultate remarcabile. În sezonul trecut, primul pentru ei, Dunărea U19 a disputat finala Cupei României U19, fiind la un pas de obâinerea trofeului. De asemenea, elevii lui Marian Şotârcă şi George Tomescu s-au calificat şi la Final 8-ul Campionatului Naţional U19.

Astfel de performanţe denotă multă muncă, seriozitate şi profesionalism  dar şi un interes sporit din partea autorităţilor locale care susţin, cu succes, sportul de performanţă.