FOTBAL / Cu ce echipă ar putea pica Dunărea în sferturile Cupei României

Calificată în sferturile de finală ale Cupei României, Dunărea Călăraşi va face parte înainte tragerii la sorţi tot din Urna B, aşa cum s-a întâmplat şi în faza precedentă a optimilor de finală.

Potrivit Regulamentului, pentru jocurile din optimi, sferturi de finală şi semifinale echipele calificate vor fi repartizate în aceleaşi urne valorice ca şi în cadrul şaisprezecimilor, cu excepția prevederilor art.30, alin.5.1 din ROAF, tragerea la sorţi urmând să se efectueze în mod similar.

Din Urna B, pe lângă Dunărea vor mai face parte Sepsi OSK Sfântu GHeorghe şi AFK Csikszereda Miercurea Ciuc iar din Urna A: U Craiova, Astra Giurgiu, FC Viitorul, Hermannstadt şi CFR Cluj

La tragerea la sorţi, se vor grupa echipele din urna A cu echipe din urna B (3 jocuri) şi, în continuare, cele 2 echipe rămase în urna A se grupează între ele (1 joc).

Aşadar Dunărea, în faza sferturilor de finală, programată anul viitor în intervalul 25 februarie – 3 martie, ar putea pica fie cu deţinătoarea trofeului, U Craiova, finalista ultimei ediţii, Hermannstadt, Astra, FC Viitorul sau campioana, CFR Cluj.

 

Jocurile sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condițiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării.

 

Programul Cupei României, ediția 2018/2019

Faza sferturilor de finală: 25 februarie – 3 martie 2019

Faza semifinalelor, manşa tur: 1 – 7 aprilie 2019

Faza semifinalelor, manşa retur: 22 – 28 aprilie 2019

Finala Cupei României: 2 iunie 2019