Dorinel Dincă: Am fost primul AJF din România care a dotat cu tablete cluburile din Liga 4 în procesul de digitalizare a activității operaționale

Dorinel Dincă: Am fost primul AJF din România care a dotat cu tablete cluburile din Liga 4 în procesul de digitalizare a activității operaționale

2024 a fost un an intens pentru AJF Călărași și președintele Dorinel Dincă. S-au întâmplat în această perioadă multe lucruri pozitive, aduse în prim plan chiar de șeful forului fotbalistic local. 

De aceea l-am provocat la discuție un pic mai amplă pe liderul AJF Călărași, abordând măcar o parte din provocările care au marcat fotbalul județean călărășean în anul care se va încheia peste câteva zile.

 

Domnule Dincă, puține zile ne mai despart de finalul acestui an. Cum a fost 2024 din punct de vedere al AJF Călărași?

Dorinel Dincă: Un an de stabilitate, dar și unul de dezvoltare evidentă, pentru că în 2024 s-au afiliat noi cluburi, atât de seniori, cât și de juniori, comparativ cu alți ani. Un an intens, nu lipsit de provocări, dar în care implicarea echipei AJF a făcut posibil ca toți membrii afiliați să beneficieze de suport optim.

Foarte multe proiecte în parteneriat cu FRF și CJ Călărași, între care digitalizarea aproape în totalitate a activității Asociației prin platforma Football Connect, finalizarea cursurilor Școlii de Arbitri și a celor pentru antrenori la nivel de licență UEFA C, proiecte pe Legea 350 utilizate ca model după succesul AJF Călărași și de alte Asociații din țară, implicarea în parteneriat cu FRF și UEFA pentru construirea bazelor sportive din Fundulea, Lehiul Gară, în curs de finalizare Oltenița și Călărași, și multe altele.

 

În vară, CS Venus Independența a devenit campioană, a participat la barajul de promovare in Liga 3 după care a anunțat că se retrage din campionat. O veste absolut surprinzătoare pentru tot fotbalul călărășean….

Dorinel Dincă: Într-adevăr, o decizie neașteptată și care a surprins cred pe toți iubitorii fotbalului din Călărași. Decizia a fost luată din rațiuni financiare, Venus fiind club susținut privat, dar nu pot decât să o respect pentru că oamenii implicați au o vastă experiență în fotbal, cu rezultate remarcabile în trecut.

Fotbalul județean resimte această absență, dar sunt încrezător că vom asista la o revenire în viitorul apropiat. Mă bazez tocmai pe dragostea pentru fotbal din comunitate și pe oamenii de fotbal legați de tot ce se întâmplă la Independența, pentru că sunt profesioniști care și-au pus amprenta în fotbalul călărășean până azi.

 

Sunt probleme in fotbalul județean? E limpede că nu toată lumea o duce bine cu banii. Slavă Domnului, sunt câteva echipe în Liga 4, Spicul Vâlcelele, Dunărea Ciocănești, Gloria Fundeni, Victoria Chirnogi și nu numai care se străduiesc să ofere momente memorabile pe teren investind în infrastructură dar și în jucători...

Dorinel Dincă: Aș spune că nu există probleme financiare majore, ci doar provocări. În viziunea mea, provocările sunt probleme care au însă și soluții. În 2024 chiar am apreciat eforturile primarilor și consilierilor locali în susținerea fotbalului din comunități și sunt convins că acestea vor rămâne constante dincolo de contextul electoral.

Mai mult, premisele pe termen mediu și lung sunt foarte încurajatoare pentru că avem o serie de cluburi care au investit în modernizarea bazelor sportive (Jegălia, Gâldău), chiar dacă ne-am dori cu toții ca astfel de inițiative să se implementeze în toate localitățile județului angrenate în competiții fotbalistice. Omologarea din partea comisiilor AJF Călărași pentru terenuri va fi una extrem de atentă și nu vor exista concesii!

Tot la capitolul provocări includ și numărul limitat, în prezent, de arbitri cu experiență și de observatori, în contextul unui schimb firesc de generații. Vreau să le mulțumesc în mod special jucătorilor, antrenorilor, conducătorilor și spectatorilor din fotbalul călărășean pentru răbdarea și înțelegerea acordate tinerilor arbitri în 2024. Și spun că e doar o provocare, și că ține exclusiv de prezent, pentru că pe tot parcursul anului 2024 am derulat și finalizat împreună cu Comisia Județeană de Arbitri Călărași, într-o campanie FRF-UEFA, proiectul în urma căruia avem 20 de absolvenți ai școlii de arbitraj în activitate. Ar fi putut fi și mai mulți, având în vedere că am avut un număr dublu de absolvenți, dar o parte din pasionații de nu au putut intra încă în activitate deoarece nu pot îndeplini condiția PFA necesară, fiind minori.

Per total, munca pe care o face Valentin Porumbel, președintele CJA Călărași, împreună cu Ionuț Neagu și Gabriel Neagu, inclusiv în sprijinirea arbitrilor promovați în Liga 3, este una de excepție!

dorudinca2

Cum se vede AJF Călărași în context național dinspre Federație?

Dorinel Dincă: AJF Călărași s-a consolidat și rămâne un reper de management fotbalistic apreciat în evaluările constante ale FRF. Suntem deseori evidențiați pentru viziune, implicare și proiecte. Spre exemplu, am avut o serie de proiecte de succes pe Legea 350, finanțare din fonduri nerambursabile, care chiar au fost utilizate ca model de alte AJF-uri din țară. În același timp, colaborarea cu FRF este una extrem de productivă și aici aș menționa doar faptul că am fost primul AJF din România care a dotat cu tablete cluburile din Liga 4 în procesul de digitalizare a activității operaționale. Iar bazele sportive noi din Fundulea, Lehliu Gară, Călărași și Oltenița, în ultimele două localități fiind vorba de activități încă în derulare, sunt rodul unui proiect AJF-FRF-UEFA.

 

Ce priorități și-a fixat președintele Dorinel Dincă pentru anul viitor?

Dorinel Dincă: Sunt pregătit, împreună cu echipa AJF Călărași, să dezvoltăm și mai puternic sectorul juvenil și competițiile grassroots, practic baza piramidei fotbalistice. Avem nevoie de competiții pentru copiii între 6 și 10 ani, de un campionat județean la nivel U12, U14, U16 și U18. În același timp, atragerea fetelor spre practicarea fotbalului și competiții dedicate fotbalului feminin.

Firește, coroborat cu creșterea numărului de cluburi și echipe de seniori în competițiile județene, dar și clasificarea lor la nivel național prin realizarea documentațiilor necesare.

Profesionalizarea este un proces care nu se oprește, dacă vrem să performăm mereu. Astfel, îmi doresc să organizăm cursuri de perfecționare pentru team managerii cluburilor din județul nostru, cursuri pentru antrenori la nivel de Licență UEFA C dar și, în premieră, la nivel de Licență UEFA B.

În contextul unei relații de succes pe care o avem cu mediul de busines, dovadă faptul că în trecut competiții precum Liga 4 au purtat chiar numele unor parteneri comerciali, ne dorim intensificarea implicării acestora în tot ce înseamnă competiții fotbalistice în Călărași.

Este imperios necesar ca toate activitățile fotbalului călărășean prin intermediul AJF Călărași să se poată desfășura într-un spațiu dedicat, modern. „Casa Fotbalului Călărășean” în care să funcționeze inclusiv un cabinet de medicină sportivă, atât de necesar tuturor sportivilor din județ, copii și adulți care în prezent sunt nevoiți să se deplaseze în alte localități pentru obținerea vizei medicale solicitate pentru competiții județene, regionale și naționale. Avem promisiuni ferme din partea domnului Vasile Iliuță, Președintele Consiliului Județean Călărași, și a domnului Mihai Bogdan, Vicepreședinte, că această prioritate va deveni realitate în viitorul apropiat.

 

Cel mai probabil, vor exista in viitor astfel de initiative si anul viitor. În acest an, ați refăcut în mod solid relația cu Consiliul Județean Călărași, lucru materializat prin implementarea unui proiect finanțat cu fonduri de la Județ. Cel mai probabil, vor exista astfel de inițative și anul viitor.

Dorinel Dincă: Sunt foarte bucuros că am reușit normalizarea acestei relații. O consider un succes pentru că este firesc și necesar ca administrația publică locală și oamenii politici călărășeni să susțină activitățile fotbalistice din comunități, inclusiv prin infrastructura sportivă. AJF Călărași, cu membrii în comunele județului, are în prezent un parteneriat real și stabil cu Consiliul Județean Călărași. Întâlnirile de lucru dintre membrii noștri și președintele CJ Călărași, domnul Vasile Iliuță, au dinamizat evoluția proiectelor dedicate fotbalului. Îi sunt recunoscător pentru implicare și sunt convins că împreună vom face, prin fotbal, lucruri durabile pentru toți călărășenii!

 

Cooptarea domnului Auraș Ionescu în conducerea CJ Călărași este de bun augur pentru fotbalul călărășean, cu precădere. Din această perspectivă cum vedeți evoluția lucrurilor la Dunărea Călărași, club pe care-l susțineți prin prisma experienței acumulate în ultimii ani.

Dorinel Dincă: Auraș Ionescu îmi este prieten din copilărie, am fost colegi de liceu și de stagiu militar ulterior, apoi coechipieri la începutul anilor ‘90 în fotbal. Numirea lui în funcția de Vicepreședinte CJ Călărași este un câștig real, atât pentru că vorbim de un reprezentant al mediului privat cu o viziune politică proaspătă și inovatoare, cât și pentru că este o veritabilă „enciclopedie fotbalistică”, așadar un sprijin real pentru activitățile noastre.

Dunărea Călărași a redevenit un club bazat pe o strategie de dezvoltare și parte a unui proces de evoluție evidentă, proiect pe care l-am demarat împreună cu Auraș Ionescu. Nu vreau să fiu subiectiv, de aceea vă invit să explorați detaliile privind Dunărea Călărași chiar de la sursă, discutând cu managementul actual al clubului. Pot să spună însă, prin filtrul experienței mele fotbalistice și din activitatea de management al fotbalului că lucrurile sunt nu doar în grafic ci și peste așteptări, din multe puncte de vedere, când vine vorba de Dunărea Călărași.

 

Credeți că sportul călărășean e pe drumul cel bun, al stabilității dar și al performanței?

Dorinel Dincă: Toate elementele din zona fotbalistică pe care le-am expus anterior reprezintă argumente pentru stabilitatea și performanța din fotbalul călărășean. Mereu este loc de mai bine, dar dacă în cel mai iubit sport din județul nostru se poate, sunt sigur că întregul fenomen sportiv, susținut de autoritățile locale și de mediul de business local, va urma același parcurs.

 

Mesajul dvs, acum la final de an?

Dorinel Dincă: Le mulțumesc din suflet tuturor iubitorilor de fotbal din județul Călărași, autorităților locale, partenerilor din mediul de business și Federației Române de Fotbal pentru că împreună reușim să dezvoltăm permanent pasiunea care ne unește și oferim copiilor noștri un parcurs sănătos și cu valori certe în viață. Am trăit împreună un 2024 în care FRF și echipa națională ne-au unit și ne-au făcut fericiți pe toți, prin fotbal, așa că dincolo de felicitările mele vă împărtășesc mesajul președintelui Răzvan Burleanu ca urare: „Fie ca fotbalul să ne conducă și în anul 2025, să ne aducă aceeași emoție și mândrie, iar împreună să ne bucurăm de noi succese!”.

Vă doresc sărbători de poveste și un An Nou strălucit!

 

 

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.