Verificaţi-o până o s-o desfiinţaţi!

Verificaţi-o până o s-o desfiinţaţi!

Fotbaliştii, stafful tehnic, antrenorii Centrului de Copii şi Juniori, precum şi ceilalţi angajaţi ai clubului de fotbal Dunărea mai au de aşteptat până-şi vor încasa drepturile salariale. Aşa a decis “preşedintele” CJ, Valentin Barbu, pus în funcţie de prefectul Stoica şi vicepreşedintele Marian Dinulescu (dumnealui e în concediu medical până pe 31 august!) şi nu respectând prevederile Codului Administrativ, care a declarat ieri în presa locală că are nevoie de lămuriri suplimentare înainte să semneze ordinul de finanţare: “În concluzie ușa mea este deschisă oricând și când voi primi lămuririle necesare voi semna ordinul de finanțare în secunda imediat următoare.”

E salutară grija sa faţă de maniera în care s-a cheltuit banul public dar în momentul de faţă, dincolo de faptul că a transformat fotbalul în temă electorală, cel vizat fiind Iliuţă, dl Barbu se află totuşi în faţa unui abuzcare ar trebui măcar s-l pună pe gânduri, întrucât de la finele lunii iulie e în vigoare o Hotărâre de Consiliu Judeţean, adoptată prin votul majorităţii consilierilor judeţeni (dumnealui n-a votat-o!) pe care trebuie s-o pună şi în aplicare. Acolo se prevede “Completarea, cu suma de 600 mii lei, a cotizaţiei anuale, aprobate prin Hotărârea nr.29/2020, pentru Asociația Fotbal Club Dunărea 2005 Călărași, ce revine Județului Călărași, prin Consiliul Județean Călărași, în calitate de asociat – membru fondator”.

Dl Barbu refuză astfel să semneze transferul sumei mai sus - menţionate în contul Dunării, creând deja premisele blocării activităţii echipei deşi startul noului sezon e programat la sfârşitul lunii august! Puţinii jucători care au contracte semnate, pot deveni liberi dacă depun memorii. În aceeaşi situaţie se află şi antrenorii! Până se lămureşte dl Barbu cum e treaba cu jefuirea banului public, echipa are toate şansele să se transforme în oale şi ulcele!

Dacă tot e preocupat de soarta clubului de fotbal, mă gândesc că în calitate de reprezentant al CJ Călăraşi n-ar strica deloc să-şi bage nasul şi în curtea celor de la handbal (AHC Dunărea 2014), respectiv de la futsal (AFC Dunărea Călăraşi), două entităţi sportive abonate şi ele la banul public şi la care Consiliul Judeţean este membru asociat. Aşa, măcar de curiozitate. Cine ştie, ce minuni s-or descoperi?! Ah, nu e cazul? Aşa gândeam şi eu!

PS: Am mai spus-o de o mie de ori, mai facem un efort. Poate, poate… Domnul Barbu nu este preşedinte cu acte în regulă. A preluat, în baza unei Dispoziţii semnate de preşedintele Vasile Iliuţă, în iunie 2016, atribuţiile preşedintelui CJ, imediat după emiterea Ordinului Prefectului pe 31 iulie şi intrarea în concediu medical a lui Marian Dinulescu, dovadă că toate documentele oficiale sunt semnate de el, “pentru” sau “în numele” preşedintelui.

E foarte bine că dl Barbu e preocupat de prezentul şi viitorul echipei Dunărea dar s-o facă din funcţia de preşedinte. Ales. Fie de popor, fie de colegii săi din Consiliul Judeţean. Altfel spus, dacă nu mai are răbdare până pe 27 septembrie, mai exact până la depunerea jurământului, poate solicita, rapid, împreună cu colegii săi de partid, convocarea unei şedinţe extraordinare (are nevoie de o treime din numărul consilierilor judeţeni în funcţie!) în cadrul căreia să fie stabilit noul preşedinte. Cu condiţia să obţină “jumătate+1” din numărul de voturi existente în acest moment la nivelul Consiliului Judeţean. Până atunci e doar vicepreşedinte. Ales corect, democratic din iunie 2016.