Liga a 2-a / Dunărea, din nou pe drumul spre victorie!

Liga a 2-a / Dunărea, din nou pe drumul spre victorie!

Dunărea a câştigat sâmbătă la Tg. Jiu confruntarea cu Viitorul Pandurii, scor 3-1, bifând a 4-a partidă consecutivă fără înfrângere. Ba mai mult, de la ultimul eşec, cel de la Chiajna cu Concordia (deşi şi acolo am dominat partida!), elevii lui Pustai s-au ales cu 3 victorii şi un egal. Ceea ce nu-i deloc puţin lucru!

La Tg. Jiu, „galben – albaştrii” şi-au trecut în cont o victorie entuziasmantă (a doua la rând!) dominând clar ostilităţile. Bogdan Rusu a fost „magistral” în prima parte, pe lângă cele 2 goluri înscrise, provocând şi eliminarea prematură a portarului Iulian Anca-Trip, în minutul 10 care nu l-a putut opri pe golgeterul Dunării în drumul său spre gol decât cu preţul unui fault de roşu. Îmbucurător e şi faptul că golul 3 a fost reuşit de Mediop Ndiaye, revenit pe gazon după o accidentare care l-a ţinut departe de gazon timp de 196 de zile, în al 3-lea minut al prelungirilor. Asta înseamnă că echipa noastră a învăţat să lupte până în ultima clipă aşa cum a făcut şi la Mioveni în runda a 8-a când a smuls o remiză importantă tot în prelungiri!

E limpede că încep să se vadă din ce în ce mai bine roadele muncii depuse de Cristi Pustai şi colaboratorii săi din stafful tehnic. Bunăoară, în ultimele 11 partide jucate, Dunărea a obţinut 5 victorii, 2 egaluri şi 2 eşecuri. Păcat însă de neatenţia din partida cu Univ Cluj pe care am învins-o cu 3-2 care ne-a costat 3 puncte. Am fi avut astăzi 22 de puncte care ne-ar fi permis să ne clasăm pe locul 7, la 3 puncte distanţă de podium!

În vară cu doar 2-3 jucători rămaşi din vechea gardă şi cu un lot încropit pe repede – înainte, Dunărea a fost o pâine de mâncat, în primele 3 etape, toate încheiate cu câte o înfrângere. Încet – încet, Pustai a oprit hemoragia, punând de-atunci pe picioare o echipă capabilă să impună teamă şi respect în faţa contracandidatelor sale. A fost un proces laborios care încă nu s-a încheiat.

De pildă, din echipă care a înfruntat UTA la Arad în prima etapă regăsim doar 3 jucători, G. Mendy, A. Lopez şi B. Rusu care îmbracă acum tricoul „galben – albastru” din primul minut.

Urmează, din nefericire, un final de an incandescent. Pustai&Co vor mai disputa 6 partide din care 5, pe teren propriu cam în 34 de zile. Presiunea este maximă pentru că şi adversarii sunt pe măsură. Toţi sunt în Top 10! Primul examen va fi acasă miercurea viitoare cu FC Argeş (locul 7 cu 22 de puncte). Urmează o deplasare complicată la Buzău unde ne aşteaptă o Glorie rănită (locul 10 cu 20 de puncte) după care 4 dueluri toate pe arena Ion Comşa. În ordine, Metaloglobus (locul 6 cu 23 de puncte), Rapid (restanţă din etapa a 11-a - locul 8 cu 22 de puncte), UTA Arad (locul 2 cu 28 de puncte) şi Farul (locul 3 cu 25 de puncte), în faţa ultimelor două având şi câte o revanşă de luat după eşecurile din tur.

Sigur că va fi complicat însă nu şi imposibil să rămânem pe drumul spre victorie pe care ne-a aşezat deja, cu pricepere şi migală, profesorul Pustai.