FRF: Liga a 2-a ar putea continua în sistemul play – off / play-out. Vezi „scenariile” pentru L3 şi L4

FRF: Liga a 2-a ar putea continua în sistemul play – off / play-out. Vezi „scenariile” pentru L3 şi L4

FRF își dorește ca eșalonul secund să continue în sistem play-off / play-out. Conform liga2.ro, în urma videoconferinței rezervate cluburilor din această ligă, cele mai multe grupări s-au plâns că le-ar fi imposibil să respecte protocolul impus de Ministerul Tineretului și Sportului. FRF le-a promis reprezentanților echipelor din „B” că va încerca să poarte discuții cu MTS pentru relaxarea acestor măsuri.

Deocamdată, nu se cunoaște data aproximativă de reluare a competiției și nici modul de departajare al echipelor care ar urma să joace în play-off și play-out.

În ceea ce priveşte liga a 3-a, în cadrul unei sesiuni de lucru cu reprezentanții echipelor din acest eşalon, președintele FRF, Răzvan Burleanu, a prezentat un scenariu ce reprezintă varianta cea mai plauzibilă de a fi aprobată. Astfel, marea majoritate a cluburilor au votat pentru înghețarea competiției. Formațiile aflate în acest moment pe locul 1 vor promova în Liga a II-a, însă dacă echipa de pe locul secund se află la maxim 3 puncte distanță, se va disputa un baraj în sistem tur-retur între cele două rivale. În plus, nu ar mai retrograda nimeni. Cel mai probabil, în viitoarea ediţie a ligii a 3-a se va menţine sistemul cu 5 Serii, fiecare formată din 18 echipe şi nu 16 ca în momentul de faţă.  

FRF a purtat astăzi o nouă serie de discuții și cu reprezentanții Asociațiilor Județene de Fotbal. În urma videoconferinței, s-a luat decizia ca întrecerile din Liga a IV-a să fie încheiate pe teren, formatul în care vor continua competițiile fiind la latitudinea fiecărui județ. Forul de la București a recomandat însă ca echipele campioane să fie desemnate până cel târziu la 31 iulie.

Cea mai importantă modificare privește barajul de promovare în Liga a III-a, care se va desfășura într-un sistem de turneu, între trei echipe, pe teren neutru.

Sursa www.radiotimisoara.ro

ALDISArenasport2