Dunărea / Steliano Filip: Am găsit un lot bun şi sper să ne îndeplinim obiectivul

Dunărea / Steliano Filip: Am găsit un lot bun şi sper să ne îndeplinim obiectivul

Steliano Filip s-a alăturat de vineri lotului Dunării cu care antrenorul Dan Alexa speră să-şi îndeplinească obiectivul şi anume salvarea de la retrogradare. După experienţa de la Hajduk Split, Filip a ales să joace la Călăraşi unde a declarat că a găsit un lot bun, cu o parte dintre jucători evoluând deja împreună. Iată ce a spus „Stelu” la conferinţa de presă în care a fost prezentat, alături de Gabi Iancu şi Junior Mapuku.

 

Steliano, nu te-ai dus la Dinamo, ai venit la noi…

Vreau să mulţumesc pe această cale lui Mister (n.r. Dan Alexa), lui Sorin şi tuturor celor de la Călăraşi pentru şansa pe care am primit-o. Pentru că după cum ştiţi am reziliat cu Hajduk Split şi de ceva timp am fost în vacanţă. Cu Dinamo nu s-a pus niciodată problema pentru că nici nu am vorbit cu cei de acolo, ei au proiectul lor şi nu m-aş fi văzut acum să mă întorc la Dinamo.

E ca şi cum ţi-ai lua un pic “revanşa” că nu te-au solicitat în perioada asta?

Nu am ce revanşă să-mi iau pentru că eu acolo am crescut, m-am format ca om, ca jucător. Eu sunt aici acum, trebuie să-mi fac treaba cât mai bine, sper să nu-i dezamăgesc şi asta pe parcurs vom vedea, dacă a fost o greşeală sau nu.

Cum ţi s-a părut echipa când ai văzut-o prima dată? Măcar la televizor…

Nu am ajuns de foarte mult timp aici dar am venit pentru că pe majoritatea jucătorilor îi cunosc. Cu mulţi am şi jucat împreună. Un lot bun şi sper eu să îndeplinim obiectivul.

 

Steliano Filip / Carte de Vizită

S-a născut la Buzău pe 15 mai 1994. A început să joace fotbal la LPS Banatul.

A mai evoluat la Avicola Buziaş (2010-2011), FC Maramureş (2011-2012 / 16 jocuri / 2 goluri), Dinamo (2012-2018 / 153 jocuri / 6 goluri) şi Hajduk Split (L1 Croaţia / 2018-2019 / 11 jocuri).

A debutat în liga I pe 26 august 2012 într-un meci contra echipei plieştene, Petrolul. Are 133 de partide disputate în liga I, marcând 4 goluri. De 14 ori a jucat în Cupa României şi de 9, în Cupa Ligii.

De 7 ori international.

Filip este cotat în acest moment la 650 de mii de euro, potrivit site-ului www.transfermarkt.ro

Va purta tricoul cu numărul 77.