Dunărea / R. Boboc: Nu cred că sistemul play-off / play-out e o variantă bună

Dunărea / R. Boboc: Nu cred că sistemul play-off / play-out e o variantă bună

Sosit în vara anului trecut, sub formă de împrumut de la Astra Giurgiu, Robert Boboc a devenit om de bază în „angrenajul” Dunării evoluând până acum în 18 partide. Boboc (25 de ani pe care-i va împlini pe 27 mai) susţine că restul sezonului ar trebui să se joace pe teren, în opinia sa sistemul play – off / play-out nefiind unul care oferă şanse egale tuturor competitoarelor care păstrează, măcar teoretic, şanse pentru clasarea pe locul de baraj.

Robert, cum ai trecut peste această perioadă de izolare?

A fost o perioadă, într-adevăr, destul de grea pentru că nu am putut ieşi din casă dar am trecut cu bine. Am încercat să găsim tot felul de activităţi în casă pentru a trece timpul cât mai repede şi sper că această stare se va ridica cât de curând şi vom putea să ieşim din casă.

Sunt sigur că măcar te-ai dezmorţit dacă nu te-ai antrenat cum o făceai înainte de pandemie.

Am încercat să fac antrenament, să mă menţin în formă. Am făcut diferite exerciţii, nu se compară cu ceea ce facem cu echipa şi antrenamentele de zi cu zi dar...

robertboboc1

Ai văzut că e o întreagă discuţie acum legată de modul cum să se termine sezonul 2019-2020 al Ligii a 2-a. Unii zic că ar fi bine cu play off / play out şi înjumătăţirea punctelor, alţii zic că ar fi bine să se termine campionatul jucându-se toate meciurile rămase pe teren. Care a părerea ta?

Eu cred că ar trebuie să se joace toate meciurile, nu cred că sistemul play off / play out e o variantă bună pentru că, chiar şi echipele din a doua parte a clasamentului mai au şanse matematice la locul 3, cel puţin.

Au fost destule meciuri echilibrate ca să nu spun că au fost destul jocuri în care echipe din partea a doua a clasamentului au obţinut victorii în faţa celor din prima jumătate.

Da, tocmai de aceea cred că un sistem play off / play out nu ar fi o idee bună. Cred că ar trebui să se joace toate meciurile şi să se termine campionatul în modul său normal.

Dacă nu mă înşel, împrumutul tău expiră la vară, nu?

Da, expiră pe 30 iunie.

Acum nu ştiu dacă vei mai rămâne la Călăraşi dar poţi să ne dai un răspuns la întrebarea cum te-ai simţit aici în perioada asta.

M-am simţit foarte bine. Chiar nu mă aşteptăm să găsesc un colectiv aşa de frumos aici. M-am simţit bine iar referitor dacă o să continui, nu vă pot da un răspuns pentru că nu depinde numai de mine. Sunt şi cei de la Astra, care au o opinie şi încă nu am vorbit cu ei să vă pot da un răspuns.

Cu Astra ai contract până în 2023?

Nu, mai am până în 2021, încă un an de zile.

Ce meciuri ţi-au rămas întipărite în minte, cu Dunărea?

Cel mai frumos, din punctul meu de vedere, şi mai echilibrat cred că a fost cel cu UTA. Cred că am făcut şi un joc bun.

robertboboc2

Pe teren pari un tip foarte sufletist. Pui osul” cum se spune, motiv pentru care eşti şi campionul cartonaşelor galbene încasate.

Da, sunt destul de sufletist pentru că nu prea îmi place să pierd. De aceea încerc să dau totul la fiecare meci ca să câştig însă unele cartonaşe consider că le-am luat şi din alte motive, nu numai în urma unor faulturi.

Ţi se pare că erai vânat pe teren?

Da, pot spune şi aşa. La unele meciuri chiar am simţit asta. 

De-a lungul carierei, unde te-ai simţit cel mai bine?

Pot spune că peste tot m-am simţit bine dar dacă ar fi să aleg cred că la Sibiu deoarece am avut şi rezultate foarte bune, am şi promovat, am ajuns şi în acea finală de Cupă. A fost un an extraordinar şi cred că acolo, v-am spus şi din prisma rezultatelor, m-am simţit foarte bine.

Ce crezi că în lipseşte lui Robert Boboc să devină jucător de Liga I?

Cred că mai multă maturitate în joc şi cred că şi puţin noroc.

Peste câteva zile e ziua ta. Îţi spunem încă de pe acum „La mulţi ani!”. Ce preferi: noroc sau maturitate?

Cred că puţin din ambele şi sper să începem activitatea. Asta îmi doresc şi să ieşim din această stare.

O să fie şi fotbal dar la temperaturi înalte, probabil că nu o să mai aveţi vacanţă de vară. Ţi-e dor de fotbal, cu alte cuvinte...

Da, chiar îmi este dor şi chiar în aceste aproape două luni cât am stat acasă mi-am dat seama că fără fotbal e foarte greu.

Altfel spus fără mâncare mai trăieşti, dar fără fotbal, nu.

Da, se poate spune şi aşa.

robertboboc4

Despre suporterii de la Călăraşi ce ne spui?  Cum ţi s-au părut?

Suporterii m-au impresionat în multe meciuri deoarece şi în momentele grele, dacă îmi amintesc bine la meciul cu Turis când am primit al doilea gol, eram în 10 oameni şi cei de la Turis ne atacau, ei ne-au încurajat. Aşa suporteri nu prea am întâlnit dar cred că după reînceperea campionatului probabil nu se va juca cu spectatori, ceea ce nu este un lucru tocmai îmbucurător.

Dacă vei pleca de la Călăraşi, la vară, rămâi cu amintiri plăcute?

Da, cu amintiri plăcute şi nu se ştie niciodată când mă voi întoarce sau dacă voi pleca.

Aş fi vrut să te întreb şi de gafa aia a ta cu Clujul, dar pentru că se apropie ziua ta, prefer să-ţi spun „La mulţi ani!” şi nu să ne dai explicaţii.

(Râde) Mulţumesc!  

Succes în tot ceea ce faci!

Robert Boboc. S-a născut pe 27 mai 1995, la Piteşti.

A jucat la: CS Mioveni (2012 – 2014), Univ. Cluj (2014), SCM Argeş (2014-2015), Univ. Cluj (2015-2016), CS Mioveni (2016-2017), Hermannstadt (2017 – 20189, Astra Giurgiu (2018 – 2019), CS Mioveni (2019), Dunărea Călăraşi (din 9 august 2019 – împrumut până la 30 iunie 2020).

Are 112 partide jucate în liga a 2-a, marcând un gol. A bifat şi 2 prezenţe pe prima scenă.

În acest sezon pentru Dunărea a evoluat 18 partide bifând 1501 minute pe teren. A încasat 10 cartonaşe galbene.

ALDISArenasport2