Dunărea / Cătălin Straton, cel mai bun jucător al anului, în topul realizat de Arena Media

Dunărea / Cătălin Straton, cel mai bun jucător al anului, în topul realizat de Arena Media

Arena Media, platformă care înglobează publicaţiile Arena şi www.arenamedia.ro, a întocmit clasamentul celor mai buni 5 jucători ai anului pe care-l vom încheia în curând. A fost un demers extrem de dificil, în această analiză care, desigur, poate „suferi” îmbunătăţiri, intrând jucătorii care au evoluat atât în prima parte a anului, punând umărul la realizartea unei performanţe istorice, promovarea în liga I, cât si în cele 21 de etape scurse deja din cadrul sezonului regulat al ligii I Betano.

Dincolo de „poziţionări” care pot genera o serie interminabilă de comentarii, performanţa promovării este unică şi intangibilă.

 

Dar iată în continuare topul Arena Media:

1. Cătălin Straton (foto sus). A fost un adevărat înger păzitor al echipei noastre mai cu seamă în prima parte a sezonului regulat. Sosit în vară de la ACS Poli Timişoara, Straton, graţie evoluţiilor sale bune şi foarte bune, a fost inclus de 5 ori în echipa ideală a etapei de Revista LPF. Straton a făcut minuni în poarta Dunării în jocurile cu FC Viitorul (et. 1 – a apărat şi un penalty executat de Ianis Hagi, în finalul primei reprize), cu CFR Cluj (et. 2), FC Voluntari (et. 11) şi CFR Cluj (et. 15, în meciul disputat în Gruia, încheiat 0-0). A bifat 1373 de minute sub tricoul Dunării evoluând în 16 partide, din care 15 a fost integralist. Din nefericire s-a accidentat în partida de acasă cu Hermannstadt din cadrul etapei a 16-a, fiind grosolan faultat de Ştefan Blănaru. Straton va reveni între buturile Dunării în primăvara anului viitor. Şi cu acest prilej îi transmitem însănătoşire grabnică!

alindobrosavlevici

2. Alin Dobrosavlevici (foto sus). Unul dintre cei mai buni şi mai constanţi fundaşi ai echipei noastre. Sosit la Călăraşi în decembrie 2017, Dobro a pus umărul la promovarea Dunării, marcând şi un gol în mini – returul sezonului 2017 – 2018.

În liga I, Dobrosavlevici a bifat 1681 de minute, evoluând în 19 partide (18 a fost integralist!). A lipsit în jocurile cu Concordia Chiajna (et. 10) şi U Craiova (et. 17). A marcat şi două goluri extrem de important pentru Dunărea în acest sezon: cel de la Tg. Mureş cu Hermannstadt când a egalat în minutul 90+3 şi cel de acasă cu FC Botoşani (et. 8, scor 3-2). Şi-a trecut numele pe lista marcatorilor şi în jocurile disputate în Cupa României. În 16-imi, a înscris golul al doilea în partida cu CSM Slatina, la fel procedând şi cu FCSB, în optimi (gol marcat în minutul 80).

A fost inclus de Revista LPF în echipa ideală a etapelor a 3-a şi a 8-a. În dese rânduri a purtat banderola de căpitan.

mediopndiaye

3. Mediop Ndiaye (foto sus). A venit în vară de la Ripensia Timişoara, clasându-se pe 3 în topul golgetrilor ligii a 2-a, după Vlad Rusu (Luceafărul Oradea) şi Valentin Alexandru (Dunărea). Atacantul senegalez a evoluat în 19 partide, bifând 1313 minute în tricoul Dunării (11 partide a fost integralist!). A absentat doar în prmele două meciuri, cu FC Viitorul (în deplasare), respectiv CFR Cluj (acasă). A marcat 5 goluri fiind golgeterul Dunării. Cel mai important pare să fie cel de pe Dinamo, acolo unde Dunărea a obţinut un rezultat de egalitate, 1-1, în faţa „câinilor roşii”.

În etapa a 12-a a fost inclus în echipa ideală de Revista LPF.

valentinalexandru

4. Valentin Alexandru (foto sus). A fost golgeterul Dunării la finalul ediţiei 2017 – 2018 cu 24 de goluri marcate (10 din lovituri de la 11 metri), ocupând locul secund după Vlad Rusu (26 goluri – Luceafărul Oradea). În acest sezon a bifat 376 de minute, evoluând în 9 jocuri (din care 3 a fost integralist!). A marcat un gol antologic în partida de acasă cu Poli Iaşi (scor 2-0), fiind inclus în echipa ideală a etapei a 6-a.

A înscris şi în Cupa României, mai exact primul gol al Dunării în partida din 16-imi, cu CSM Slatina (scor 2-0).

cezarlungu

5. Cezar Lungu (foto sus). Portarul care a avut evoluţii bune şi foarte bune în liga a 2-a contribuind în foarte mare măsură la realizarea promovării. În acest sezon s-a izbit de o concurenţă serioasă din partea lui Straton, evoluând doar în 5 jocuri, din care 4, integralist (247 de minute în teren!).

A fost titular în ambele jocuri disputate de Dunărea în această ediţie a Cupei României (CSM Slatina, în 16-imi, respectiv FCSB, în optimi).