Dunărea / B. Şandru: Nu mi se pare o idee bună continuarea campionatului în sistemul play-off / play-out

Dunărea / B. Şandru: Nu mi se pare o idee bună continuarea campionatului în sistemul play-off / play-out

Bogdan Şandru a devenit un nume de referinţă pentru fotbalul călărăşean. Revenit la Dunărea în vara anului trecut după câteva luni petrecute la Târgovişte, fundaşul nostru central (31 de ani va împlini în vară, pe 4 iulie) a evoluat integralist în 15 partide marcând şi 3 goluri importante. Şandru spune că abia aşteaptă să se reia antrenamentele şi implicit campionatul subliniind că şi-ar dori enorm ca sezonul să se încheie disputându-se toate cele 14 etape rămase şi nu în sistemul play – off / play-out gândit de federaţie.

Bogdane, cum ai trecut de perioada asta de stat în casă?

Ştim fiecare în parte că a fost o perioadă foarte grea mai ales că mi-au lipsit foarte mult fotbalul, antrenamentele. A fost o perioadă foarte dificilă şi aşa va fi, se pare, şi în continuare pentru că nu sunt semne să revenim mai repede la antrenamente sau pe teren.

bsandru2

Ai reuşit cât de cât să-ţi menţii tonusul, să faci ceva exerciţii acasă?

Da, asta nu era o problemă pentru noi. Fiind jucători profesionişti a trebuit să găsim un mijloc de a ne antrena şi l-am găsit.

Din punctul tău de vedere e ok ca finalul de campionat să se joace în sistemul play-off, play-out sau ţi-ai fi dorit să joci toate cele 14 meciuri rămase?

Nu, asta nu este o idee foarte bună mai ales că noi încă mai sperăm. Adică avem şanse la baraj cel puţin, dacă ne uităm la primele două locuri. Adică mai sunt 13 meciuri de jucat, putem să le câştigăm şi să fim în primele 3 pentru a promova. Acum asta este o prostie, să o numesc aşa, să se recurgă la play-off / play-out. Acum decizia este doar a FRF-ului.

Fără îndoială. Spune-ne, te rog, contractul tău expiră la vară?

Da, aşa este.

Iei în calcul şi posibilitatea să îl prelungeşti sau te gândeşti la o despărţire?

Nu, iau în calcul să şi prelungesc mai ales că mă simt foarte bine la Călăraşi. Am petrecut clipe frumoase şi chiar mi-aş dori să rămân în continuare la Călăraşi.

bsandru3

Odată cu venirea ta la Dunărea s-a întărit şi mai mult apărarea, lucru pe care l-a văzut absolut toată lumea. Ai reuşit să marchezi şi 4 goluri, însă cel din meciul cu Univ. Cluj nu se mai pune. Cum vezi echipa de acolo, din spate?

Suntem într-o creştere, de aia am şi spus că nu mi se pare o idee bună, asta cu play off şi play-out. Faptul că suntem pe un trend ascendent, ne dă speranţe la mai bine.

Echipa a reuşit să se închege în ultima vreme...

Da, asta că ne-am adunat, am pus umărul, am tras fiecare pentru fiecare şi se văd şi rezultatele.

Aş vrea să te întreb cum vezi sezonul viitor? Ce crezi că-i lipseşte echipei noastre astfel încât să se bată, aşa cum aţi făcut-o şi în sezonul 2017-2018, cu şanse reale la promovare?

În primul rând ne lipseşte sprijinul din partea celor de la Consiliul Judeţean. E drept că ne-au ajutat dar parcă ne trebuie mai mult sprijin din partea lor. Adică dacă-ţi propui să promovezi, îţi trebuie mult mai multe lucruri făcute. Şi făcute şi cu cap, nu cum au fost făcute transferurile acum. Probabil s-au şi grăbit ca să aibă cu cine începe campionatul şi au luat jucători care nu te puteau ajuta prea mult. E nevoie de o campanie serioasă de transferuri. Am format deja un nucleu şi cred că ar mai fi nevoie de 7-8 jucători de calitate, care să te ajute şi astfel eu zic că putem reuşi să revenim în L1.

bsandru4

Care a fost cel ai bun meci al tău din acest campionat?

Poate cel cu Turris Turnu Măgurele, cu UTA... Cu Măgurele, aş spune meciul a început bine pentru noi, am deschis scorul repede şi am reuşit până la urmă să câştigăm chit că am evoluat în 10 încă din startul părţii a doua.

Mai aveam o curiozitate. Cât adevăr a fost pe marginea transferului tău la UTA? S-a tot zvonit în perioada respectivă.

Ceva, ceva a fost. Da, au fost ceva discuţii cu mine şi cu impresarul meu dar au rămas doar  la stadiul de vorbire. Am avut doar dialog, în rest nu ştiu ce s-a întâmplat. În iarnă au fost ceva discuţii între clubul nostru şi impresarul meu, Bogdan Apostu. Asta nu am de unde să ştiu dar nu e nici o problemă mai ales că mă simt foarte bine aici. Toată treaba era ca eu să joc.

Şi în locul tău s-a dus Crişan...

Da, care nu joacă deocamdată.

Cu cine te sincronizezi mai bine în apărare?

S-a şi văzut creşterea asta foarte, foarte mult când a venit Crişan, cel care a plecat în iarnă. Reuşisem să ne înţelegem foarte bine, iar acum cu Ahmet.

Cine ştie, poate că la vară refaci tandemul cu Radu.

Da, vedem, sau ar putea să vină jucători şi mai interesanţi. Depinde ce campanie de transferuri se va face, dacă sunt gânduri de promovare cum se tot zvoneşte.

Un mesaj pentru suporteri? Pentru cei care aşteaptă cu sufletul la gură să vă vadă din nou pe teren?

În primul rând vreau să le mulţumesc că au fost şi sunt alături de noi. Văd că postează pe acel site al suporterilor că sunt cu gândul la noi. Şi noi vrem să le transmitem că abia aşteptăm să ne întoarcem în iarbă, pe teren şi să obţinem cât mai multe victorii. Asta contează! Suntem şi noi fericiţi, şi ei în egală măsură.

Teoretic după 15 mai ar trebui să vă vedem la treabă.

Aşa ar trebui. Am tot întrebat în stânga şi în dreapta dar nu se ştie nimic sigur. Mai este o şedinţă săptămâna asta şi atunci o să ştim. Sunt foarte multe condiţii puse, nu cred că toate echipele au posibilitatea să le şi susţină. Acum vom vedea. Noi ne dorin foarte mult să venim cât mai repede la Călăraşi şi să începem campionatul.

Mulţumesc. Baftă!

bsandru5

Bogdan Şandru. S-a născut pe 4 iulie 1989, la Băicoi. Fundaş central. A jucat la: CSMS Iaşi, AFC Fortuna Poiana Câmpina (2013-2015), Pandurii Tg. Jiu (2015-2016), Universitatea Cluj (20169, Dunărea Călăraşi (2016-2019), Chindia Târgovişte (2019), Dunărea Călăraşi (din 22 august 2019 -). Are 94 de partide disputate în liga a 2-a, reuşind să marcheze 11 goluri. A jucat şi în liga 1 bifând 20 de prezenţe (1 gol înscris)

În acest sezon pentru Dunărea a înscris de 3 ori (2 goluri din penalty). A evoluat în 15 partide, toate fiind integralist (1350 de minute pe teren). A lipsit din echipă în etapele 1-3, 11, 16-19 şi 23. Are 4 cartonaşe galbene încasate.

Goluri marcate pentru Dunărea în acest sezon

Et. 9: Dunărea – Pandurii Tg. Jiu 4-0 (a marcat în minutul 39)

Et. 13 Dunărea – Turris Turnu Măgurele 3-2 (a înscris în minutul 2 din penalty)

Et. 14 ASU Poli Timişoara – Dunărea 1-1 (a marcat tot din lov. de la 11 metri în minutul 27)

Şi-a trecut numele pe lista marcatorilor şi în jocul de acasă (et. 7) cu Universitatea Cluj, scor 3-2, marcând golul „victoriei” în minutul 77 din penalty. Rezultatul din teren a fost anulat, clujenii câştigând ulterior la masa verde cu 3-0.

ALDISArenasport2