Dunărea | A. Stan: Încă de la bun început am constatat foarte, foarte multe nereguli

Dunărea | A. Stan: Încă de la bun început am constatat foarte, foarte multe nereguli

Aflată în stare de insolvență din cauza datoriilor estimate la câteva zeci de miliarde de lei vechi, Dunărea Călărași resimte din plin această presiune oglindită în rezultatele modeste obținute până acum. În cele 9 etape deja consumate, “galben-albaștrii” au obținut doar 3 remize și 6 eșecuri, ocupând locul 18 în clasament.

Administratorul special al clubului, Aurel Stan a prezentat joi o parte din motivele care au condus la această clasare, mult sub așteptările fanilor, din ce în ce mai puțin dar mult mai critici, cu precădere pe rețele de socializare.

“La data de 20 august am fost numit de către Adunarea Generală a Asociaților în funcția de administrator special al AFC Dunărea 2005 Călărași. Încă de la bun început am constatat foarte, foarte multe nereguli în sensul că atmosfera era blazată, jucătorii nemotivați să joace deși oferta lor salarială era foarte bună. Inclusiv factorii de conducere, de decizie ai clubului nu aveau o atitudine corespunzătoare în sensul că nu se ocupau de antrenamente ci mai mult de atmosfera din cadrul clubului. Înclinația jucătorilor era spre neparticipare la joc, fiind cumva acoperiți de contractul pe care l-am găsit la club. E un contract care conține o sumă fixă de prestație a activității sportive și nu o motivare a aportului adus în joc, adică funcție de rezultate, de aportul adus de jucător, să primească niște bonificații. Din păcate, trebuie să păstrăm acest contract până la data de 30 iunie 2022.”, a declarat Stan care a detaliate și setul de măsuri luate pentru readucerea pe linia de plutire a echipei. “Imediat cum am constatat aceste aspecte la club, am adus un preparator fizic (n.r. Marius Milea) și vreau să vă spun că după primele 3 ședințe de pregătire sub comanda sa, fotbaliștii au făcut febră musculară, ceea ce nu e normal pentru o echipă profesionistă.

Din punct de vedere al reorganizării, am abordat două aspecte. Cel financiar, o măsură impusă inclusiv de Legea 85, prin purtarea negocierilor pentru maximizarea averii debitorului aflat în stare de insolvență. Am renegociat salariile cu toți jucătorii dar și cu stafful ethnic. Vreau să vă spun că am oferit oportunitatea de joc pentru toți jucătorii, adică cei care nu au acceptat oferta făcută de către club au avut posibilitatea să plece unde au considerat că pot obține salarii mai bune. În ceea ce privește aspectul organizatoric, am propus și am fost susținut și de dl președinte Iliuță căruia îi mulțumesc și pe această cale pentru schimbarea antrenorului principal (n.r. Mirel Condei) care din păcate și la această oră, desi i-am dat o sarcină foarte important și anume aceea de a fi șeful Centrului de copii și junior, încă mai are reminiscențe și lacune în comportament pe care le vom discuta urmând să luăm măsurile necesare ca să intrăm pe făgașul normal.”, a continuat Stan.

Clubul nu intră în faliment!

Stan a amintit în cadrul conferinței de presă și despre zvonurile potrivit cărora clubul va intra în faliment ca urmare a demersurilor inițiate de un fost jucător al său care s-ar fi adresat forurilor fotbalistice internaționale pentru a-și recupera restanțele salariale. “Am observat că a apărut prin presă ceva cu fotbalistul Charles (n.r. Charles Acolatse, probabil!) care, vai de mine!, de-acum clubul intră în faliment. Nu, sub nicio formă clubul nu intră în faliment! Suntem acum în faza de insolvență și avem toate măsurile luate ca să ducem la bun sfârșit această măsură a falimentului. Probabil că cei care vehiculează asemenea zvonuri încă nu și-au terminat campania electorală”, a mai spus Stan fără să ofere detalii suplimentare în acest sens.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.