Dunărea / A început montarea sistemului de degivrare. E. Grama: Lucrările vor fi gata până vineri!

Dunărea / A început montarea sistemului de degivrare. E. Grama: Lucrările vor fi gata până vineri!

Aşa cum a anunţat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă, terenul de fotbal din incinta Complexului Sportiv Dunărea cel care găzduieşte partidele de acasă ale “galben – albaştrilor” va fi dotat cu sistem de degivrare. Directorul Direcţiei de Dezvoltare din cadrul CJ Călăraşi, Eduard Grama, membru în Consiliul Director al AFC Dunărea 2005 Călăraşi a declarat că lucrările de montare au îmceput astăzi şi se vor finalize cel mai probabil vinerea viitoare. “Este o investiţie necesară pe care şi-a asumat-o Consiliul Judeţean încă de la începutul acestui an. Au demarat lucrările pe care le vom finaliza cel mai probabil până vineri. Aşa cum spunea recent şi domnul preşedinte Iliuţă, vom trece şi la montarea instalaţiei de nocturnă care se află deja la Călăraşi. Deşi totul depinde de procedurile de achiziţie, încercăm să ne mişcăm cât mai repede astfel încât şi această investiţie să prindă contur. Ne dorim ca echipa noastră să evolueze în condiţii optime în noul sezon al ligii a 2-a astfel încât obiectivul privind promovarea să fie realizabil” a declarat Grama.

Sistemele electrice de încălzire pentru stadioanele cu gazon natural reprezinta o solutie optima pentru performanta si randamentul suprafetei de joc. Sistemul de incalzire asigura temperatura necesara radacinii firului de iarba pentru a se regenera si pentru a germina la fel cum ar fi facut-o in conditii climatice favorabile. Totodata sistemul asigura prevenirea formarii ghetii la nivelul suprafetei de joc atunci cand temperaturile exterioare negative pot favoriza acest lucru.

Sistemul consta in instalarea cablurilor incalzitoare in suprafetele nou construite sau in cele existente, obtinandu-se o suprafata radianta calda foarte mare in care caldura este directionata spre exteriorul suprafetei de joc. Sistemul este monitorizat cu ajutorul sondelor de temperatura instalate la jumatatea distantei dintre cablul incalzitor si suprafata exterioara (cota 0)

Primul stadion din Europa care a instalat un sistem electric de incalzire subteran este WEMBLEY în anul 1960.

Stadioane din România care au instalat sisteme electrice de incalzire sub gazon: FC Chiajna , Academia Gheorghe Hagi, Dinamo Bucuresti, FC Voluntari, CFR Cluj, Gaz Metan Mediaş, Oţelul Galaţi, Ilie Oana Ploieşti, Ion Oblemenco din Craiova.

degivrare2

degivrare3