AMICAL | Dunărea – Rapid, vineri, 5 februarie, ora 12.30

AMICAL | Dunărea – Rapid, vineri, 5 februarie, ora 12.30

Vecine în topul ligii a 2-a, Dunărea (locul 4, 24 de puncte) și FC Rapid (locul 3, 26 de puncte) se vor afla vineri, 5 februarie, față în față într-un amical de lux, programat, foarte probabil la Călărași, pe arena Ion Comșa, începând cu ora 12.30 de minute. Gazdele iau în calcul ca variantă de rezervă și terenul cu iarbă din incinta Complexului Prefab Arena din Modelu în cazul în care în ziua jocului “centralul” de la Călărași nu se prezintă în condiții bune.

Ultima partidă oficială dintre cele două viitoare adversare s-a consumat la Călărași, pe 27 noiembrie 2019 (restanță et. 11), scor 0-0. Următoarea confruntare oficială va avea loc în Capitală, pe 20 martie 2021, duelul contând pentru runda a 20-a.

Marți, FC Rapid a terminat la egalitate, scor 2-2, partida susținută în compania brașovenilor de la CSM Corona, liderul Seriei a 5-a a ligii a 3-a. Pentru “alb-vișinii” au marcat Alex. Ioniță (28) și Octavian Ursu (63).

În această pauză competițională, Rapid a renunțat la atacanții Alexandru Pop (Minaur) și Cătălin Țîră (FK Suduva), fundașii Bogdan Manole (Concordia) și Radu Crișan (a expirat împrumutul său de la Astra și va evolua în partea a doua a sezonului la Călărași!)) și mijlocașii Alexandru Dulca și Alin Fică (CFR Cluj revenire).

Bucureştenii au legitimat, în schimb, opt jucători, trei dintre ei fiind portari: australianul Devenish-Meares (Bucharest United) şi românii Horaţiu Moldovan (UTA Arad) şi Valentin Mărgărit (ultimul va împlini 17 ani în mai, de la Metropolitan Estudiantes). Noutăţi au apărut şi în restul compartimentelor, de la fundaşii Zunic (CFR Cluj) şi Florică (Metropolitan Estudiantes), continuând cu mijlocaşii Octavian Ursu (UTA Arad), Bogdan Barbu (AS Natandi) şi Ciprian Popescu (Metropolitan Estudiantes) şi terminând cu vârful Alexandru Ioniţă (UTA Arad).

Dunărea Călărași a disputat sâmbăta trecută pe sinteticul de la Modelu două partide: 1-0 cu Recolta Gh. Doja (L3) și 0-0 cu Progresul Fundulea (L4). În stagiul de pregătire de la Tărlungeni, “galben-albaștrii” au câștigat cu 6-0 în fața brașovenilor de la ACS Kids Tâmpa (L3) și au pierdut cu 2-1 în fața ploieștenilor de la Petrolul.

2 februarie: FC Rapid-CSM Corona Brașov 2-2

Au marcat: Al. Ioniță (28), Oct. Ursu (63) / B. Roșu (210, Botia (44)

Rapid: Devenish Meares – Leașă, Nastos, Dandea, Florică, Lazăr, Pănoiu, Sefer, Barbu, Hlistei, Al. Ioniță.

Antrenor: Nicolae Grigore.