MINIFOTBAL | 16 echipe la startul Cupei Marinei – Realitatea din Călăraşi!

MINIFOTBAL | 16 echipe la startul Cupei Marinei – Realitatea din Călăraşi!

Realitatea din Călărași, în parteneriat cu Divers Media, organizează ,,Cupa Marinei Realitatea din Călărași”, prilejuită de sărbătorirea ZILEI MARINEI în data de 15 august 2021.

Competiția de minifotbal “CUPA MARINEI Realitatea din Călărași”, editia a II-a se adresează amatorilor și se va desfășura în perioada 7-15 august 2021 pe terenul de minifotbal al complexului HESTIA.

Potrivit organizatorilor s-au înscris nu mai puţin de 16 echipe, după cum urmează: Komora, ANIF Călăraşi, Saint Gobain, Tenaris Silcotub, BRCT Călăraşi, Martifer Călăraşi, Ecoaqua Călăraşi, Old Boys Dunărea Călăraşi, River’s, DENCAR Roseţi, Dedeman Călăraşi, Inter Modelu A.S. Pol, SC Old Team, Pompierii, Tenis Pro.

Câştigătoarea competiţiei va intra în posesia unui premiu de 2 mii de lei precum şi a unei cupe şi mingi de fotbal.

Ocupanta locului 2 va primi 1500 de lei, o cupă şi o minge de fotbal. Formaţia care se va clasa pe locul 3 va încasa un premiu de 1000 de lei dar şi o cupă şi o minge de fotbal. „Vor mai fi acordate premii pentru fair-play (echipa), golgeter, cel mai bun portar, excelenţă în arbitraj- trofee, medalii şi premii surpriză. În pauzele meciurilor, asigurăm apă și energizante (citrice). Pentru toti participanţii garantăm surprize deosebite la finalul competitiei,invitaţi surpriză și foc de artificii.”, susţin organizatorii pe pagina de Facebook a competiţiei Cupa Marinei Realitatea din Călăraşi.

programjocuri

Regulament Disciplinar CUPA MARINEI Realitatea din Călăraşi 2021

Articolul 1 – Obiectul

Prezentul regulament prevede abaterile de la statutul şi regulamentele , determină sancţiunile aplicabile, reglementează organizarea şi funcţionarea organismelor responsabile cu luarea deciziilor şi procedura de soluţionare a cauzelor disciplinare.

Articolul 2 - Persoane

A) Următoarele persoane se află sub incidenţa acestui regulament: - echipele validate la ”CUPA MARINEI ” și oficialii acestora - alte persoane a căror apartenenţă la o echipa este de notorietate şi nu a fost contestată până la momentul săvârşirii unei abateri; - jucatorii, antrenorii, managerii sau responsabilii echipelor - spectatorii - oficialii de meci

Articolul 3 - Definiții

A) Teren: spatiu amenajat pentru competiţii sportive Teren de joc: terenul de joc si anexele.

Înainte de joc: perioada cuprinsă între momentul sosirii echipelor la teren şi lovitura de începere a jocului.

C) După joc: perioada cuprinsă între fluierul final al arbitrului şi momentul părăsirii terenului de către echipa vizitatoare şi oficialii de meci.

D) Joc oficial: joc programat în campionat ; rezultatul jocului contează sub aspectul câştigării de puncte în clasament sau a calificării în fazele următoare.

E) Oficiali: persoane (cu excepţia jucătorilor) care desfăşoară o activitate legată de fotbal la “ CUPA MARINEI” sau la o echipa, indiferent de funcţie şi de genul de activitate

F) Oficial de joc: arbitrii, al treilea oficial, observatorul de joc.

G) Instanţa disciplinară: Comisia de disciplină

Articolul 4 - Raspunderea echipelor și a responsabilor

A) Echipele si responsabilii echipelor sunt responsabili pentru conduita jucătorilor, oficialilor, membrilor, suporterilor lor şi a oricăror alte persoane care le reprezintă sau a căror apartenență la acestea este de notorietate.

Echipele si responsabilii echipelor sunt răspunzători de acţiunile sau de comportarea suporterilor proprii.

C) Echipele și responsabilii echipelor răspund direct de modul în care sunt executate sancţiunile de către jucătorii, oficialii lor sau alte persoane care le reprezintă sau a căror apartenență la acestea este de notorietate.

D) Distrugerea ori deteriorarea bunurilor aparținând oragnizatorilor, arbitrilor, oficialilor, aflate în incinta terenului cu ocazia disputării unui joc se sancționează cu contravaloarea reparațiilor bunului deteriorat sau contravaloarea bunului distrus după caz.

Articolul 5 - Sancţiuni aplicabile deopotrivă persoanelor fizice şi juridice

Persoanelor fizice şi persoanelor juridice le sunt deopotrivă aplicabile următoarele sancţiuni: - avertisment verbal - avertisment scris - penalitate sportive.

Articolul 6 - Sancţiuni aplicabile persoanelor fizice

A) Următoarele sancţiuni sunt aplicabile numai persoanelor fizice: - avertisment (cartonaș galben);

- eliminare (cartonaș roșu); - suspendarea dreptului de participare la un număr de jocuri oficiale sau pentru o perioadă de timp; - interzicerea accesului la vestiare și/sau pe banca de rezerve; - interzicerea accesului la teren; - excluderea din activitatea competiţională.

Articolul 7 - Avertismentul

Avertismentul constă în notificarea verbală sau scrisă prin care se atrage atenţia celui în cauză să ia măsurile necesare pentru a nu mai săvârşi încălcări ale reglementărilor din domeniul fotbalului, odată cu menţionarea faptului că la o nouă abatere se va aplica o sancţiune mai gravă.

Articolul 8 - Cartonasul galben

Cartonaşul galben este avertismentul dat de arbitru unui jucător în timpul jocului pentru a sancţiona comportarea nesportivă de o gravitate redusă.

Articolul 9 - Eliminarea (cartonaşul roşu)

A) Eliminarea este dispoziţia dată în timpul unui joc de arbitru unei persoane de a părăsi terenul de joc şi împrejurimile acestuia, inclusiv banca de rezerve. Persoanei care a fost eliminată i se permite accesul în tribună.

În cazul jucătorilor, eliminarea este urmarea unui cartonaş roşu direct sau indirect (cumul de cartonaşe galbene).

C) O eliminare determină automat suspendarea pentru jocul următor, atât pentru jucători, cât și pentru oficiali, până când organismul responsabil cu luarea deciziei urmează să individualizeze sancţiunea în funcţie de gravitatea faptelor.

D) Nerespectarea prevederilor de la pct. C atrage sancționarea echipei cu pierderea meciului în care a fost folosit un jucător aflat în stare de suspendare la masa verde, 3-0.

Articolul 10 - Suspendarea

A) Suspendarea constă în interzicerea participării la următorul joc şi de a avea acces in spatiul tehnic destinat echipei sau în incinta terenului de joc.

De regulă, suspendarea este stabilită în număr de jocuri (etape) pentru jucători, antrenori, delegati sau manageri.

C) În cazul comportamentului nesportiv un jucator /oficial poate fi suspendat și EXCLUSIV în baza consemnărilor făcute de observatorul de joc în raportul de arbitraj, consemnări aduse la cunoștință managerului din care face parte jucătorul la finalul jocului!

Articolul 11 - Pierderea jocului cu 3-0 (forfait)

A) Echipele sancţionate cu forfait sunt considerate că au pierdut jocul cu scorul de 3-0.

Dacă diferenţa de goluri la sfârşitul jocului respectiv este mai mare de 3-0, organizatorul de joc se poate adresa Comisiei de Organizare pentru a menține rezultatul din teren.

Articolul 12 – Evidenţa sancţiunilor

A) Evidenţa cartonaşelor, eliminărilor şi suspendărilor se păstrează de Comisia de Organizare.

Articolul 13 – Executarea suspendărilor

A) Suspendarea jucătorilor sau oficialilor se execută începând cu primul joc oficial, desfăşurat după luarea hotărârii, respectiv, după eliminarea din teren, in etapele de campionat,

Dacă un joc întrerupt este reprogramat şi urmează să se dispute în întregime, din primul minut, orice cartonaş galben primit de jucători în jocul întrerupt se anulează.  

C) Dacă un jucător, avertizat cu cartonaş galben, săvârşeşte o altă abatere pentru care este sancţionat cu eliminare (direct cartonaş roşu) în acelaşi joc, cartonaşul galben primit în jocul respectiv se menţine.

Articolul 14 - Abateri sancţionate cu avertisment (cartonaș galben) de arbitru

Un jucător este avertizat și i se arată cartonașul galben atunci când comite una din următoarele abateri:

- comportare nesportivă; - își manifestă dezaprobarea față de deciziile arbitrului prin vorbe și/sau gesturi nesportive - întârzierea reluării jocului; - nerespectarea distanţei regulamentare la executarea loviturilor libere şi la loviturile de colţ; - intrarea sau reintrarea în terenul de joc fara sa astepte ieșirea celuilalt coechipier - părăsirea intenţionată a terenului de joc fără încuviinţarea arbitrului; - simularea.

- lovirea mingii inainte de fluierul arbitrului .

ATENȚIE. În urma oricărui act de comportomant nesportiv, organizatorul poate sancționa jucătorul sau echipa din care acesta face parte cu suspendări, avertismente verbale, avertismente scrise și chiar excluderea din competiție!

Articolul 15 - Abateri sancţionate cu cartonasul roșu de către arbitru

Un jucător trebuie eliminat de arbitru pentru săvârşirea uneia dintre următoarele abateri prevăzute de ”Legile Jocului”: - abatere gravă - comportare violentă; - scuiparea unui adversar sau a oricărei alte persoane;

- folosirea unui limbaj sau a unor gesturi jignitoare, injurioase sau grosolane; - primește al doilea avertisment în cursul aceluiași joc.

ATENȚIE. În urma oricărui act de comportomant nesportiv, organizatorul poate sancționa jucătorul sau echipa din care acesta face parte cu suspendări, avertismente verbale, avertismente scrise și chiar excluderea din competiție!

Articolul 16 - Refuzul de a părăsi terenul de joc

Refuzul unui jucător, antrenor sau alt oficial de a părăsi de îndată terenul de joc sau banca de rezerve după ce a fost eliminat de arbitru, fapt ce a determinat întârzierea sau oprirea jocului, se sancţionează cu penalitate sportive, excluderea din competitive.

Articolul 17 - Neprezentarea, retragerea de pe teren sau refuzul de a relua jocul, neprogramarea, teren neregulamentar

A) Neprezentarea la un joc oficial, întârzierea la joc peste termenul regulamentar se sancționează cu pierderea jocului la masa verde.

Echipa care refuză să joace un joc, să continue jocul care a început sau să se prezinte pentru continuarea unui joc întrerupt, va fi sancţionată cu pierderea jocului la masa verde. În cazuri grave, echipa poate fi depunctată sau exclusă din competiţie .

Articolul 18 - Comisii abilitate de judecată, autoritatea disciplinara

A) Autoritatea disciplinară în cadrul ediției cu numărul 2 “ CUPA MARINEI” este Comisia de Organizare prin Comisia de Disciplină. Comisia de Disciplină are dreptul de a investiga, a judeca și după caz, a sancționa jucătorii, managerii, oficialii sau echipele vinovate.

Regulile de disciplina, abaterile si sanctiunile disciplinare sunt cuprinse in prezentul regulament si sunt elaborate de Comisia de Organizare “CUPA MARINEI“.

C) Prezentul regulament se aplică echipelor, reprezentanților echipelor, oficialilor, jucătorilor, în cazul în care savărsesc abateri disciplinare pe terenul de joc, în incinta terenului de joc, la vestiare sau în orice altă parte a bazei sportive în care se desfăsoară jocurile de campionat din cadrul ediției cu numarul 2 “CUPA MARINEI“ , înainte, în timpul sau după terminarea partidelor.

D) Orice caz neprevăzut din / în prezentul regulament poate fi soluționat prin analogie, de Comisia de Organizare sau bazată pe propriile convingeri.

E) Jucătorii, managerii sau oficialii echipelor angrenate in ediția cu numarul 2 “ CUPA MARINEI “ nu pot invoca necunoașterea, cunoașterea insuficientă sau interpretarea eronată a regulamentelor pentru a fi exonerate de raspunderea disciplinara.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.