Liga 2 | SCM Gloria Buzău s-a retras din campionat

Liga 2 | SCM Gloria Buzău s-a retras din campionat

După Turris Turnu Măgurele, SCM Gloria Buzău este a doua echipă care se retrage din campionatul ligii a 2-a. Anunțul a fost făcut luni pe site-ul oficial al clubului.

“Sport Club Municipal Gloria Buzău anunță retragerea echipei de fotbal masculin din campionatul național al Ligii a 2-a Casa Pariurilor, începând cu data de 19.01.2021, după infomarea, în prealabil, a Federației Române de Fotbal.

Decizia a fost luată în urma restructurărilor bugetare majore din cadrul clubului, dar și din cauza faptului că echipa nu poate promova în Liga 1, dat fiind statutul și regulamentele Federație Române de Fotbal și a Ligii Profesioniste de Fotbal.

Conducerea clubului dorește să precizeze că fotbalul rămâne, în continuare, foarte activ, în Buzău, prin Centrul de Copii și Juniori. În cadrul clubului buzoian activează, în prezent 180 de tineri sportivi, împărțiți în 9 grupe ( U9, U10, U11, U12, U13, U14, U15, U17, U19) sub îndrumarea a 9 cadre specializate, cu Licență PRO, A, B și C.

Totodată, menționăm că la nivelul municipiului Buzău se va continua cu îmbunătățirea și modernizarea bazelor sportive, proiectele de investiții, realizate prin Compania Națională de Investiții (CNI), fiind în continuare pe agenda de lucru a Primăriei Municipiului Buzău. Printre acestea amintim Sala Polivalentă din Buzău și Stadionul de Fotbal destinat pregătirii tinerilor din cadrul Centrului de Copii și Juniori.

Mulțumim tuturor suporterilor care ne-au fost mereu aproape și care ne-au încurajat!” se arată în comunicatul de presă postat pe site-ul oficial al clubului.

După 15 etape, SCM Gloria se afla pe locul 10 cu 21 de puncte (14 partide disputate / 5 victorii / 6 egaluri / 3 înfrângeri / golaveraj 17-12). În meci direct desfășurat la Călărași, Gloria a învins Dunărea cu 2-0, duelul contând pentru runda a 8-a.