FOTBAL | România și-a aflat adversarii din grupă la Jocurile Olimpice de la Tokyo

FOTBAL | România și-a aflat adversarii din grupă la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Marți, 21 aprilie, a avut loc tragerea la sorți a grupelor turneului masculin de fotbal din cadrul Jocurilor Olimpice de la Toyko.

România a fost repartizată în Grupa B alături de Noua Zeelandă, Coreea de Sus şi Honduras. Primul meci e programat pe 22 iulie împotriva echipei Honduras.

Turneul va avea loc în perioada 21 iulie – 7 august 2021. Iată cele 4 grupe:

Grupa A: Japonia, Africa de Sud, Mexic, Franța

Grupa B: Noua Zeelandă, Coreea de Sud, Honduras, ROMÂNIA

Grupa C: Egipt, Spania, Argentina, Australia

Grupa D: Brazilia, Germania, Coasta de Fildeș, Arabia Saudită

Programul meciurilor

Joi, 22 iulie

Noua Zeelandă – Coreea de Sud (ora locală 17:00, Kashima)

Honduras – România (ora locală 20:00, Kashima)

Duminică, 25 iulie

Noua Zeelandă – Honduras (ora locală 17:00, Kashima)

România – Coreea de Sud (ora locală 20:00), Kashima)

Miercuri, 28 iulie

România – Noua Zeelandă (ora locală 17:30, Sapporo)

Coreea de Sud – Honduras (ora locală 17:30, Yokohama)

Gazdele, japonezii, vor ocupa prima poziție în grupa A (masculin). Echipele au fost repartizate în patru urne pe baza unui clasament construit în funcție de performanțele de la ultimele cinci turnee olimpice de fotbal, motiv pentru care reprezentativa României se află în urna a patra.

Principiul după care se va efectua tragerea la sorți este acela că în fiecare grupă nu trebuie să se regăsească mai mult de o singură echipă din fiecare confederație.

Selecționerul Mirel Rădoi a ales deja lista lărgită de 61 de jucători. Dintre aceștia, 24 evoluează în străinătate. Conform regulamentului, pentru ediția din acest an a Jocurilor Olimpice sunt eligibili jucătorii născuți începând cu 1 ianuarie 1997. Lotul final va fi format din 18 jucători, dintre care maximum 3 peste limita de vârstă. În afara lotului de 18 vor fi 4 jucători pe lista suplimentară, la care se va apela în cazul unor indisponibilități.

Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost inițial programate în 2020, dar au fost amânate pentru anul acesta din cauza pandemiei. Turneul de fotbal va debuta pe 22 iulie și se va încheia pe 7 august. România s-a calificat în urma prestației echipei naționale Under 21 la Campionatul European din 2019, când a ajuns în semifinale.

sursa text si foto www.frf.ro