CSM Olteniţa, în finala Cupei Regelui la oină

CSM Olteniţa, în finala Cupei Regelui la oină

Sâmbătă, 13 mai 2023, pe Stadionul Național “Arcul de Triumf” din București, s-au desfășurat, ca în fiecare an, finala Cupei Reginei, ediţia a IV-a și finala Cupei Regelui, competiţe ajunsă la ediția a X-a, la Oină. Federația Română de Oină se află sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei.

La feminin, Cupa Reginei a revenit anul acesta Daciei Mioveni, care a învins Galicea Mare cu scorul de 5-4. Dacia Mioveni a câștigat Campionatul Național 2022, iar Galicea Mare (Dolj) a câștigat Cupa României 2022

La masculin, ACS Frontiera Tomis Constanța a câștigat în fața CSM Oltenița cu scorul de 20-9 și a câștigat astfel Cupa Regelui, pentru a șaptea oară. Frontiera Tomis Constanța este campioana națională în anul 2022, iar CSM Oltenița, vicecampioană națională 2022.

Cupele, medaliile și diplomele au fost înmânate de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei și de Alteța Sa Regală Principele Radu.

Evenimentul a marcat două momente istorice pentru sportul nostru naţional, anul acesta fiind sărbătorită pentru prima dată Ziua Naţională a Oinei în data de 9 mai (stabilită prin Legea 87 din 11 aprilie 2023), precum şi împlinirea a 125 ani de la apariţia primului regulament oficial al jocului de oină, în anul 1898.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.