Rezultat de excepție pentru atletismul călărășean

Atleta Mihai Alexandra, legitimată la Clubul Sportiv Școlar Călărași, componentă a lotului național de juniori 2 va participa la Jocurile Olimpice ale Tineretului!

alexandra.mihai cn sala 1O ultimă repetiție generală pentru cei mai valoroși atleți români, înainte de participarea la trialul pentru Jocurile Olimpice ale Tineretului, a avut loc in 15 mai la Sliven, Bulgaria, unde s-a desfășurat Campionatul Balcanic al juniorilor 2 (16-17 ani). Peste 450 de sportivi din 14 țări balcanice au luat startul la această competiție. Cea mai bună echipă națională a fost cea a României care a dominat autoritar întrecerile, cucerind în total 32 de medalii (15 de aur, 10 de argint și 7 de bronz).

Printre românii care s-au remarcat la această ediție a Campionatului Balcanic a fost și sportiva noastră, Mihai Alexandra, care a cucerit medalia de argint în proba de triplusalt, cu o performanță de 12.42 m ce o claseaza pe locul 10 la nivel european, în acest moment. Rezultatul face ca sportiva din Călărași se se numere printre cei 42 de atleți componenți ai lotului național care vor participa în perioada 28 mai – 2 iunie la Trialul Olimpic European ce se va desfășura la Baku, Azerbadjan, în vederea calificării la faza finală a Jocurilor Olimpice. Acestea vor avea loc în China, la Nanjing, în luna august a acestui an. În proba de triplusalt fete sunt rezervate 9 locuri pentru Europa, ceea ce ne dă speranțe că Alexandra va reuși să se califice la cea mai importantă competiţie mondială rezervată juniorilor.

Sunt foarte fericită că am reușit să confirm baremul făcut în iarnă pentru Trialul Olimpic de la Baku. Această bucurie nu a venit singură: cu săritura de 12,42 am câștigat medalia de argint și titlul de vicecampioană balcanică. Acum muncesc din greu în cantonamentul de pregatire de la Izvorani și sper din tot sufletul ca rezultatul de la Baku să fie unul pozitiv și să reprezint țara la Jocurile Olimpice de la Nanjing.”

Mihai Alexandra este elevă în clasa a X-a la Colegiul Național Barbu Știrbei din Călărași și este legitimată de 4 ani la Clubul Sportiv Școlar Călărași, unde este pregătită de către prof. Marius Tătaru.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.